قلم نوری یکی از دستگاههای ورودی کامپیوتر به شمار میآید. این محصول در درون خود دارای یک سلول نوری بسیار حساس است. این ابزار ورودی از دقت بالایی در علامتگذاری، حرکت و یا نوشتن بر روی صفحات غیر لمسی برخوردار است. با استفاده از این قلم میتوان تغییراتی مانند هایلات کردن، درشتنمایی و یا ویرایش روی نمایشگر سیستم را انجام داد. در این مقاله از شرکت اکسین قصد داریم درباره کاربرد قلمهای نوری با شما مخاطبان صحبت کنیم.
تاریخچه پیدایش قلمهای نوری
قلمهای نوری قبل از موس اختراع شده بودند؛ ولی کاربرد آنها بهصورت عمومی و در حیطههای مختلف آموزشی بعد از موس موردتوجه قرار گرفت. در اواخر جنگ جهانی دوم که هنوز موس اختراع نشده بود، دانشمندان برای نشانهگذاری هواپیماها در روی صفحهنمایش یک نوع اسلحه نوری برای مشخصکردن هدف اختراع کردند. باتوجهبه این اطلاعات اولین قلم نوری در سال 1955 برای پروژه گردباد توسط دانشمندان MTI اختراع گردید.
کشف قلم نوری باعث تحول نوین در صنعت طراحی گردید .چرا که این ابزار کارایی و دقت بسیار بالایی دارد و کاربران هر آنچه را که با قلم بر روی کاغذ ترسیم میشود را میتوانند در کامپیوتر بهصورت دیجیتال نمایش دهند.
کاربرد قلمهای نوری
با پیشرفت شبکهها و اتوماسیون اداری در سازمانها، قلمهای نوری بیشتر موردتوجه قرار گرفتند. لذا این ابزار برای آن دسته از کاربرانی که فضای کمی روی میز کامپیوتر خود دارند مناسب است چرا که دیگر نیازی به موس و پد نخواهند داشت. برای طراحیهای گرافیکی، برگزاری کلاسهای مجازی، تهیه کلیپهای آموزشی، ساخت بازیهای کامپیوتری و اجرای بسیاری از برنامههای کامپیوتری قلمهای نوری بادقت و تمرکز بیشتری عمل مینمایند.
روش استفاده از قلم نوری همانند کاربرد یک قلم معمولی میباشد. به این صورت که با فشردن شدید این ابزار میتوان خطوط را پررنگتر و با ضخامت بیشتری ترسیم نمود. با این ابزار کارهای طراحی بسیار دقیقتر و با تسلط بیشتری انجام میپذیرد. همچنین ترسیمات طبیعیتر و جذابتر انجام میشوند. بهطورکلی کاربردهای قلمهای نوری عبارتاند از:
- در مراکز بهداشتی و بیمارستانها: پزشکان و پرستاران برای ثبت سوابق بیماران و نسخههای دیجیتالی بهعنوان یک خودکار از آن استفاده میکنند.
- کاربرد قلمهای نوری در ادارات و سازمانها: در اتوماسیون اداری برای ثبت امضای الکترونیکی به کار برده میشوند.
- در حوزه معماری: از قلم نوری مهندسان ساختمان برای نقشهکشی استفاده میکنند.
- برای ثبت دست خط در نرمافزارهای مختلف کاربرد دارد.
- در حوزه آموزش: برای تدریس آنلاین در کلاسهای درس توسط اساتید مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع قلم نوری
در حال حاضر قلمهای نوری متعدد و زیادی توسط شرکتهای مختلف تولید و به بازار عرضه شدهاند که هیچکدام از آنها تجربه نوشتاری یکسانی ندارند؛ بنابراین کاربران آنها را برحسب نیاز خود تهیه میکنند. از مهمترین مشخصههای آنها میتوان به سایز، میزان حساسیت به فشار، قابلیت چند لمسی، حساسیت به زوایا، کلیدهای میانبر حرکتی لمسی، نمایشگرهای ips و… اشاره نمود.
انواع قلمهای نوری در برابر رزولوشن و فشار، حساسیتهای متفاوتی از خود نشان میدهند و در انتهای برخی از این قلمها پاکنی تعبیه شده است. میزان رزولوشن قلمهای نوری از مهمترین ویژگیهای آنها در طراحیهای دیجیتالی به شمار میآید. انواع مختلف این ابزار میتوانند رزولوشنی در محدوده 1000 تا 2000 نقطه در اینچ داشته باشند.
در حال حاضر گرانترین قلم نوری، نوع مانیتوری آن میباشد که کاربر میتواند توسط آن مستقیماً بر روی صفحه مانیتور طراحی نماید. لذا در آموزشهای آنلاین این نوع قلم نوری بسیار کارآمد میباشد. بر اساس مطالب فوق از انواع این ابزار میتوان به قلم نوری کامپیوتری در حوزه سلامت و بهداشت، قلمهای نوری مانیتوری و تبلتهای گرافیکی اشاره نمود. بهترین مدلهای این محصول عبارتاند از:
- قلم نوری XYZ
- قلم دیجیتال ABC
- قلم هوشمند RST
مزایای استفاده از قلم نوری
طراحان حرفهای دیجیتال میتوانند تواناییهای خود را با قلم نوری تقویت نمایند. از مزایای کاربرد قلمهای نوری میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- قلم نوری وزن و ضخامت کمی دارد به همین دلیل طراحان بهراحتی میتوانند از آنها استفاده کنند.
- این ابزار نیاز به نصب نرمافزار مجزا ندارد.
- قلم نوری در طراحی دیجیتال برای ترسیم خطوط نرم، صاف و طبیعی استفاده میشود.
- قلم نوری فضای میز کار را اشغال نمیکند.
-
با این ابزار کاربر میتواند نشانگر را دقیقتر به نقطه موردنظر هدایت نماید.
پاسخ به دیدگاه