پرینترهای سوزنی از انواع قدیمی چاپگرها هستند. این نوع پرینترها از سوزنهای بسیار باریکی ساخته شدهاند. این سوزنها آغشته به جوهر میشوند و با ایجاد ضربه بر روی کاغذ تصاویر و کاراکترها را چاپ میکنند. مواد مصرفی یا جوهر این پرینترها به صورت نوارهای پلاستیکی هستند که به آنها ریبون میگویند. در مقاله پرینتر سوزنی و انواع مختلف آن، به معرفی این نوع پرینتر میپردازیم.
پرینتر سوزنی چیست؟
پرینترهای سوزنی در دو نوع رنگی و سیاهوسفید تولید میشوند. سوزنهایی تعبیه شده در هد این پرینترها جوهر را با ضربهزدن به نوار مواد مصرفی (ریبون) برمیدارد و آن را به شکل ماتریسی و یا خطی روی کاغذ قرار میدهد. چاپگرهای سوزنی نسبت به پرینترهای لیزری و جوهرافشان از کیفیت پایینی برخوردار هستند.
اما این پرینترهای قدیمی به دلیل سرعت بالا و هزینه پایین نگهداری هنوز در برخی ادارات و ارگانها مورد استفاده قرار میگیرند. در حال حاضر این نوع پرینترها بیشتر در بانکها، فروشگاهها و اداراتی که سرعت بالای چاپ اهمیت دارد و روزانه تعداد زیادی کاغذ چاپ میکنند، مورد استفاده قرار میگیرند.
پرینترهای سوزنی چگونه کار میکنند؟
همانطور که گفتیم در پرینترهای سوزنی کاراکترها براثر ضربه سوزنها بر روی ریبون بر روی کاغذ نقش میبندند. بنابراین تعداد سوزنها نقش مهمی در کیفیت چاپ ایفا میکنند. زیرا هر چه تعداد پینها بیشتر باشد نقاط چاپ شده بیشتر میشوند. تعداد سوزنهای موجود در این چاپگرها بین 9 تا 24 پین میباشد. روش کار این پرینترها شبیه ماشین تایپهای قدیمی است به همین دلیل سرو صدای زیادی تولید میکنند.
تعداد کاراکترهایی که در ثانیه توسط پرینترهای سوزنی چاپ میشوند، سرعت پرینتر را مشخص میکند. اگر چه سرعت این پرینترها بستگی به مدل و نوع پرینتر دارد؛ ولی به طور متوسط سرعت چاپ بین 50 تا 500 کاراکتر در هر ثانیه میباشد.
مواد مصرفی پرینترهای سوزنی
ریبون نوار مصرفی کارت پرینترهای سوزنی است. در واقع ریبون اصلیترین مواد مصرفی پرینترهای سوزنی میباشد. این نوار آغشته به جوهر، بر اساس تعداد چاپ یا ضربه مصرف میشود. ریبون در مقابل ضربه مقاوم و بادوام است و معمولاً عمر طولانی دارد.
ریبون در پرینتر سوزنی و انواع مختلف آن مانند کاربن عمل میکند. به این صورت که سوزنهای باریک چاپگر با ضربهزدن بر روی ریبون، جوهر موجود در آن را پرتاب میکنند و اطلاعات بهصورت ماتریسی، خطی و یا پیکسلی بر روی کاغذ چاپ میشوند. ریبون چاپگرهای سوزنی، باتوجهبه مدل و برند پرینتر دارای انواع مختلفی مانند ریبون سوزنی الیوتی، اپسون، کامپوپرینت میباشد.
مزایا و معایب پرینترهای سوزنی
پرینترهای سوزنی از تنوع زیادی برخوردار نیستند. اما بهتر است در هنگام خرید این نوع پرینتر به مواردی مانند کیفیت چاپ، سرعت پرینتر، سایز کاغذ، ظرفیت کاغذ، قابلیت اتصال به دستگاههای مختلف و… توجه نمایید. دادهها در پرینترهای سوزنی به صورت خطبهخط چاپ میشوند به همین دلیل این نوع چاپگرها به حافظه کمی احتیاج دارند. همچنین مواد مصرفی (ریبون) این نوع پرینترها برای چاپ بسیار پایین است. از معایب این نوع پرینتر میتوان به تولید سرو صدای بلند آنها در هنگام چاپ اشاره نمود.
پرینتر سوزنی و انواع مختلف آن
نحوه کارکرد پرینترهای سوزنی شبیه به یکدیگر هستند و در سه مدل زیر طراحی و ساخته شدهاند:
پرینتر خطی
در این نوع پرینتر سوزنهای تعبیه شده در هد پرینتر، به درام ضربه میزنند و کاراکترها بر روی کاغذ چاپ میشوند. درام بکار رفته شده در پرینترهای خطی بزرگ است؛ بنابراین به طور همزمان میتواند چند کاراکتر را چاپ نماید. این مدل پرینتر سوزنی صدای زیادی تولید میکند؛ اما سرعت فوقالعاده بالایی دارد. به همین دلیل کاربرد بیشتری نسبت به مدلهای دیگر دارد.
پرینترهای ماتریس نقطهای
در این نوع پرینتر سوزنی ریبون بین هد و کاغذ قرار میگیرد. هد پرینت بهصورت الکترومغناطیس حرکت میکند و در حین حرکت به ریبون ضربه میزند و در نتیجه جوهر بر روی کاغذ پرتاب شده و عمل چاپ انجام میگیرد. در این نوع پرینت کاغذ روی درام پرس میگردد و پس از پایان هر خط کاغذ روبهجلو حرکت میکند.
پرینتر چرخ آفتابگردان
مقاله پرینتر سوزنی و انواع مختلف آن را با بررسی پرینتر چرخ آفتابگردان به پایان میرسانیم. هد پرینت در این نوع چاپگر سوزنی روی چرخدندههای فلزی و پلاستیکی نصب میشود. این چرخدندهها به شکل گل آفتابگردان هستند و روی هر گلبرگ آن حروف بزرگ و کوچک قرار گرفتهاند و با هر حرکت به جوهر ضربه میزنند و سپس بر روی کاغذ کاراکتر را حک میکنند. این نوع پرینتر سرعت بالایی ندارد.
پاسخ به دیدگاه