مودم چیست و چه کاربردهایی دارد؟
با پیشرفت تکنولوژی، بیشتر فعالیتها و کسب و کارها از طریق اینترنت انجام میشوند. برای اینکه دستگاه کامپیوتر، گوشیهای همراه، تبلت و… به اینترنت متصل شوند نیاز به مودم دارند. Modemها سیگنالهای آنالوگ دریافتی از تلفن را به دیجیتال تبدیل میکنند. در ادامه این متن از شرکت اکسین می خواهیم بررسی کنیم که مودم چیست و چه کاربردهایی دارد؟
مودم چیست؟
کلمه مودم (Modem) ترکیبی از دو واژه modulator و demodulator به معنی سوارکننده و پیادهکننده است. وظیفه این قطعه سختافزاری تبدیل سیگنالهای آنالوگ به دیجیتال و برعکس است. به این صورت که بخش مدولاتور در مودم وظیفه دارد تا اطلاعات دیجیتالی خارج شده از کامپیوتر را به سیگنالهای آنالوگ تبدیل کند تا این داده ها از طریق کابل یا خط تلفن قابل انتقال باشند. اما بخش دمدولاتور دقیقاً کار را برعکس انجام میدهد؛ یعنی سیگنالهای ورودی آنالوگ را به دیجیتال تبدیل میکند تا قابلیت استفاده توسط کامپیوتر را داشته باشد.
مودم قطعهای است که برای کامپیوترها و سایر وسایل امکان ارسال و دریافت اطلاعات و داده ها را از طریق اینترنت فراهم میکند. Modem کلید اصلی ورود به دنیای اینترنت است. مودمها انواع مختلفی دارند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
انواع مختلف مودمها
برای اینکه در خانه و یا محل کار خود بتوانید به اینترنت متصل شوید باید علاوه بر دریافت خدمات مربوطه از یک ارائهکننده اینترنت(ISP)، باید یک مودم هم تهیه نمایید. مودم شبیه یک جعبه کوچک است که کابلی از آن به سیم تلفن متصل میشود و کابلی دیگر به عنوان منبع تغذیه به برق وصل میشود و به کاربران امکان میدهد تا بتوانند از سرویسهای DSL، ADSL و… استفاده نمایند تا به اینترنت دسترسی پیدا کنند. مودمها به انواع مختلفی همچون مودم داخلی، خارجی و پیسی کارد (PC Card) تقسیم میشوند.
مودم داخلی: مودم داخلی تراشهای کوچک است که در داخل موبایل، تبلت، ساعتهای هوشمند و… قرار میگیرد. این مودم اتصال اینترنت به اپراتورهای موبایل را فراهم مینماید. مودم داخلی ارزانتر از نوع خارجی است البته نحوه تعمیر و تعویض این قطعه بسیار دردسرساز است. در ادامه مقاله مودم چیست و چه کاربردهایی دارد؟ به بررسی مودم خارجی می پردازیم.
مودم خارجی: مودم خارجی دستگاه مستقلی است که میتواند باعث اتصال دستگاههای دیگر به اینترنت گردد. ویژگیهای مودم خارجی عبارت است از:
- نصب و راهاندازی مودم خارجی آسان میباشد، زیرا نیاز به اتصال فیزیکی در داخل دستگاه ندارد.
- برخلاف مودمهای داخلی دارای منبع تغذیه جداگانهای است.
- از طریق کابل و یا WIFI به دستگاههای دیگر متصل میشود.
- با وجود چراغهایی که بر روی آن قرار دارد کاربر میتواند از وضعیت اتصال به اینترنت باخبر شود.
- دارای دکمه روشن و خاموش است. بنابراین در زمانهایی که نیاز به اینترنت ندارید میتوانید آن را خاموش کنید.
- با استفاده از مودم خارجی بهراحتی میتوانید امنیت مودم وایرلس خود را ارتقا دهید.
مودم pc card: این نوع مودم مختص لپتاپها و نت بوکها میباشد و در درون اسلات PC Card قرار میگیرد. زمانی که نیاز به مودم ندارید میتوانید آن را از دستگاه جدا کنید. مودم پیسی کارد نیازی به کابل ندارد؛ زیرا در داخل یکی از پورتهای دستگاه قرار میگیرد. ضمناً این کارتها از منبع تغذیه (باتری) لپ تاب انرژی الکتریکی خود را تأمین مینماید، به همین دلیل باعث کاهش عمر باتری لپتاپها میگردند.
رایجترین مودمهای موجود در بازار
همه دستگاههایی که میخواهند به شبکه جهانی متصل شوند نیاز به مودم دارند. کارکرد این دستگاه به این صورت است که سیگنالهای دیجیتالی را از PC دریافت میکند و به سیگنالهای آنالوگ قابل انتقال از طریق خط تلفن تبدیل مینماید. اما مودمهایی که ما از آنها استفاده میکنیم باتوجه به نوع خط تلفن خانه و یا محل کارمان متفاوت است. در ادامه مقاله مودم چیست و چه کاربردهایی دارد؟ به بررسی رایجترین مودمهای موجود در بازار میپردازیم.
- مودم ADSL : این مودم با استفاده از پورت تلفن (RJ-11) به شبکه تلفن متصل میشود و برای انتقال دادهها از دو روش بیسیم (Wirless) و یا باسیم (پورت LAN و یا RJ-45) استفاده میکند.
- مودم VDSL : این مودم نسل جدیدی از DSLها است و از طریق فیبر نوری و یا کابل مسی اینترنت را با سرعت بیشتری برای سیستمهای کامپیوتری فراهم مینماید. پهنای باند و سرعت اتصال به اینترنت از طریق مودم Vdsl تقریباً 6 برابر مودم Adsl است.
- مودم Wimax : مودم وایمکس بدون نیاز به سیم، اینترنتی پرسرعت را برای ما فراهم میآورد. این مودمها مجهز به سیمکارت هستند و از طریق امواج ماکروویو (امواج الکترومغناطیسی در طیف فرکانسی رادیویی) ما را به شبکه اینترنت متصل مینمایند.
پاسخ به دیدگاه