معرفی کدهای خطای پرینترهای HP و رفع آنها
اگر با پرینترهای HP و یا هر چاپگر دیگری کار کرده باشید احتمالاً در برخی از مواقع با خطاهایی برخورد نمودهاید. این ارورها زمانی بر روی صفحهنمایش ظاهر میشوند که دستگاه دچار خطا یا آسیبی شده باشد. برای راهاندازی مجدد دستگاه ابتدا باید دلیل ارور را بفهمید و سپس اقدام به رفع آن نمایید. در ادامه این مقاله از سایت اکسین قصد داریم شما خواننده عزیز را با کدهای خطای پرینترهای HP آشنا کنیم و روشهایی کاربردی برای رفع آنها بیان نماییم.
بررسی کدهای خطای پرینترهای HP
در هنگام کار و یا قبل از چاپ با پرینتر ممکن است با خطاها و ارورهایی مواجه شوید. این ارورها بیانگر آن است که اختلالی در چاپگر به وجود آمده است. این مشکل میتواند در برخی مواقع به دلیل عدم شناسایی برخی از قطعات چاپگر مانند کارت حافظه و یا کارتریج باشد. گاهی نیز نمایش کد خطا نشاندهنده پرشدن حافظه، مشکلات فیوزر، مشکل در گرمشدن دستگاه، مشکل در مخزن کاغذ و… میباشد. هر کدام از این موارد دارای کدهای خطای ویژهای هستند و برای رفع هر کدام راهحل مخصوصی وجود دارد. در ادامه به بررسی انواع کدهای خطا در پرینترهای HP میپردازیم.
کد خطای 02
این کد خطا اغلب مربوط به کابل برق و یا مشکلات درایو است. برای برطرفکردن آن کافی است پرینتر را یکبار روشن و یا خاموش کنید. اگر مشکل رفع نشد کابل برق را از پرینتر جدا کنید و بعد از 30 ثانیه دوباره آن را متصل نمایید. در صورتی که هنوز ایراد رفع نشده باشد ممکن است این ارور ناشی از مشکلات سخت افزاری باشد.
کد خطای 10: Supplies Memory Error
این خطا بیانگر آن است که پرینتر قادر به خواندن کارتریج نیست. با بروز این ارور کافی است پرینتر را خاموش کنید و کارتریج را از دستگاه خارج کنید و مجدداً سر جایش قرار دهید.
کد خطای 11
این کد مربوط به خالی بودن سینی پرینتر میباشد. در این صورت کافی است مخزن چاپگر را با کاغذ پر کنید تا ارور برطرف شود. اگر مشکل رفع نشد ممکن است ایراد از سنسور مخزن دستگاه باشد. در این حالت باید سنسور را بهآرامی تمیز کنید و یا آن را تعویض نمایید.
کد خطای 12
از رایجترین کدهای خطای پرینترهای HP، کد 12 است. دلایل زیادی همچون باز بودن درب، عدم نصب صحیح کارتریج، اشکال در سنسور PS5 و یا ایراد در فنهای خنککننده دستگاه باعث بروز این خطا میشوند. برای رفع این مشکل ابتدا از بستهبودن درب پرینتر و اتصال درست کارتریج مطمئن شوید.
کد خطای 13
اگر کاغذ در پرینتر گیر کرده باشد این خطا بر روی نمایشگر چاپگر و یا مانیتور کامپیوتر ظاهر میشود و نحوه رفع مشکل نیز نمایش داده میشود؛ بنابراین کافی است طبق دستورالعمل مربوطه پیش بروید.
کد خطای 14
این خطا زمانی در پرینترهای HP بروز میکند که کارتریج در داخل دستگاه نباشد و یا پرینتر بهدرستی کارتریج را شناسایی نکرده باشد. برای رفع این مشکل یکبار کارتریج را از دستگاه خارج کنید و مجدداً در دستگاه قرار دهید.
کد خطای 16
اگر تونر کارتریج کم شده باشد و یا تمام شده باشد، این خطا بروز میکند. در این صورت باید کارتریج را دوباره شارژ نمایید.
کد خطای 20 و 21
این ارور زمانی رخ میدهد که حجم فایل چاپی از ظرفیت حافظه پرینتر بالاتر باشد. در این صورت میتوانید با یکی از روشهای زیر این مشکل را رفع کنید:
- DPI فایل را کاهش دهید.
- در پنجره باز شده برای دستور چاپ، تیک گزینه Collate را بردارید.
- حجم فایل را کاهش دهید و یا یک حافظه پشتیبان را بر روی پرینتر نصب نمایید.
کد خطای 22
عدم برقراری ارتباط بین پرینتر و کامپیوتر، دلیل بروز این خطا میشود. برای رفع این ارور باید ارتباط بین پرینتر و رایانه را چک کنید و از سالمبودن کابل مطمئن شوید.
کد خطای 24 و 25
اگر درخواستهای چاپ زیادی را به پرینتر ارسال نمایید ممکن است صف پرینت بیش از حد شلوغ شود و این موضوع منجر به پر شدن حافظه پرینتر گردد.
کد خطای 30
خطای شماره 30 یکی دیگر از کدهای خطای پرینترهای HP است. زیرا در این نوع پرینترها میانبرنامهای به نام Post Script وجود دارد که وظیفه آن توصیف فایل ارسال شده به چاپگر است. درصورتیکه فایل چاپی پیچیده باشد و یا فونتهای فایل نامشخص باشند، این برنامه نمی تواند فایل را توصیف کند و خطای 30 رخ میدهد. برای رفع این مشکل باید از وضوح تصاویر و خوانایی فونتها مطمئن شوید.
کد خطای 30.1.1
این خطا به دلیل وجود ایراد در هارددیسک است و با فشردن دکمه SELECT پرینتر رفع میگردد.
کد خطای 41
درصورتیکه موتور پرینتر دچار خطای جزئی و یا موقت شده باشد، کد 41 بر روی نمایشگر نشان داده میشود. برای رفع آن بایستی پرینتر را خاموش کنید و برای چند ثانیه اتصالات برق را از آن جدا کنید.
کد خطای 50.1 و 50.9
این مشکل مربوط به بخش فیوزر پرینتر است. در این صورت بهتر است چاپگر خود را به یک تکنسین ماهر نشان دهید.
پاسخ به دیدگاه