اگر لپتاپ شما در کنار فنجان چای، لیوان آب و… قرار گیرد، احتمال ریختن مایعات بر روی آن دور از انتظار نیست. اگر این اتفاق بیفتد، اگر اقدامات لازم را با سرعت انجام دهید میتوانید دستگاه را از نابودی کامل نجات دهید. در این مقاله از شرکت ویراپردازان پدیدار قصد داریم درباره اقدامات لازم بعد از ریختن مایعات بر روی لپتاپ صحبت کنیم.
اقدامات لازم بعد از ریختن مایعات بر روی لپتاپ
قطعات مختلف لپتاپ از جمله کیبورد، موس، صفحهنمایش و… بسیار حساس هستند و با یک ضربه ساده دچار آسیب میشوند. اما خطر دیگری وجود دارد که موجب میشود که لپتاپ شما از کار بیفتد و آن ریختن مایعات بر روی دستگاه است. اگر چنین اتفاقی برای شما افتاد زمان را از دست ندهید و موارد ذکر شده در ادامه این مقاله را فوراً انجام دهید.
لپتاپ را خاموش کنید.
بعد از ریختن مایعات سندی را که بر روی آن کار میکنید را ذخیره کرده و لپتاپ را فوراً خاموش نمایید و کابل برق را از دستگاه جدا نمایید.
دستگاه را وارونه کنید.
لپتاپ را بدون فوت وقت وارونه کنید تا آب به داخل آن نفوذ نکند. با این کار از آسیب بیشتر به قطعات داخلی دستگاه و صفحهنمایش جلوگیری میکنید.
باتری را از دستگاه خارج کنید.
باتری را فوراً از دستگاه خارج کنید. این کار باعث میشود تا مایع به باتری نفوذ نکند و خطر اتصال و سوختن لپتاپ کاهش پیدا کند.
دستگاههای جانبی را جدا کنید.
دانگل، USB ، کارتهای SD ، موس و… را از لپتاپ جدا کنید. بهخاطر اینکه جریان برق ناچیزی در این ابزارها جریان دارد که با نفوذ آب میتواند باعث اتصال در دستگاه شود.
نوع مایع اهمیت زیادی دارد.
نوع مایعی که بر روی لپتاپ ریخته شده است مهم است. آب کمترین اسیدیته را دارد و درصورتیکه تنها چند قطره بر روی دستگاه ریخته شده باشد میتوانید رطوبت آن را بهوسیله دستمال و یا حتی سشوار از بین ببرید. اما مایعات الکلی و قندی رسانایی و خورندگی بالایی دارند، این مواد آسیب بیشتری به دستگاه وارد میکنند. یکی از اقدامات لازم بعد از ریختن مایعات بر روی لپتاپ این است که برای پاککردن کامل این نوع از مایعات باید لپتاپ را باز کنید و قطعات مختلف آن را با استفاده از یک مسواک تمیز آغشته به الکل ایزوپروپیل 99 درصد پاک کنید. این ماده به سرعت تبخیر میشود و اثری از خود برجای نمیگذارد.
لپتاپ را خشک کنید.
بعد از بررسی کامل دستگاه و پاککردن مواد خورنده از روی قطعات آن، دستگاه را به مدت 2 الی 3 روز در یک مکان گرم و خشک قرار دهید تا خشک شود. استفاده از بستههای رطوبت گیر سیلیکا میتواند بهترین روش برای جذب رطوبت داخلی لپ تاپ باشد.
البته میتوانید از فاصله نیممتری و به مدت 4 الی 5 دقیقه از سشوار برای خشک کردن سریع دستگاه استفاده کنید. اما هرگز سشوار را به لپ تاپ نزدیک نکنید زیرا حرارت آن میتواند به قطعات دستگاه آسیب برساند.
اتصال دوباره قطعات
بعد از اینک از خشکشدن قطعات لپتاپ اطمینان حاصل کردید. میتوانید دوباره آنها را سر جای خود قرار دهید. سپس لپتاپ را روشن نمایید و امیدوار باشید که شروع به کار کند. فراموش نکنید اگر در زمینه باز و بسته کردن قطعات لپتاپ سررشتهای ندارید بهتر است آن را به تعمیرکاران متخصص واگذار کنید.
مراجعه به تکنسین متخصص
اگر بعد از گذشت 1 الی 2 روز هنوز لپ تاپ روشن نمیشود توصیه میکنیم دستگاه را نزد یک متخصص ببرید تا مشکل آن را رفع نماید.
چند توصیه برای کاهش آسیب به لپتاپ
قبل از هر چیر توصیه می کنیم که هرگز در هنگام کار با لپتاپ نوشیدنی خود را در نزدیک دستگاه قرار ندهید. میتوانید برای ازبینبردن خطرات احتمالی ریختن مایعات بر روی لپتاپ اقدامات زیر را انجام دهید:
- یک کاور صفحهکلید برای دستگاه خریداری نمایید. این کاور از نفوذ آب به داخل لپتاپ جلوگیری میکند.
- یک پوسته کامل برای قسمت بالا و پایین لپتاپ تهیه کنید. بررسی کنید که پوسته دارای بخشهایی برای تهویه هوا باشد.
- لپتاپ را در کیف مخصوص خود قرار دهید و حمل کنید. این کار باعث میشود تا دستگاه را به طور ایمن جابهجا نمایید.
پاسخ به دیدگاه