امروزه تقریباً همه افرادی که کارهای خود را با کامپیوتر انجام میدهند، یک لپتاپ دارند. این رایانه قابلحمل همانند دسکتاپهای خانگی میتواند تمام نیازهای کاربران را برآورده نماید. به همین دلیل با بروز مشکلات نرمافزاری یا سختافزاری در سیستم، کاربران کلافه میشوند. در این مقاله از شرکت اکسین، قصد داریم مشکلات رایج لپتاپها را بیان نماییم و روشهای تشخیص آنها را بررسی کنیم.
مشکلات رایج لپتاپ
مشکلات لپتاپ میتواند کلافهکننده باشند برخی از این ایرادات مربوط به سختافزار سیستم و برخی دیگر نرمافزاری هستند. اما خوشبختانه اغلب این اشکالات قابلرفع شدن میباشند. مهمترین و رایجترین این ایرادات عبارتاند از:
لپتاپ روشن نمیشود
گاهی از اوقات، لپتاپ روشن نمیشود. برای تشخیص این اشکال، موارد زیر را بررسی کنید:
- منبع تغذیه: مطمئن شوید که شارژر بهدرستی به پریز برق، آداپتور و لپتاپ متصل شده است.
- تست باتری: باتری سیستم را خارج کنید و سعی کنید با اتصال شارژر، لپتاپ را روشن نمایید. اگر سیستم روشن شد به معنای آن است که باتری خراب شده و نیاز به تعویض دارد.
- بررسی نشانگر LED: برخی از Laptopها دارای نشانگر الایدی هستند. قبل از انجام هر کاری چراغ نشانگر را بررسی کنید.
داغشدن لپتاپ
گرمای بیش از حد لپتاپ یا overheating میتواند به سختافزار سیستم صدمه بزند. در صورت بروز چنین مشکلی اقدامات زیر را انجام دهید:
- تمیزکردن فن: این مشکل اغلب به دلیل تجمع گردوغبار در داخل سیستم و عدم کارایی درست فن به وجود میآید. در این صورت بهوسیله هوای فشرده فن و دریچههای تهویه را تمیز کنید.
- استفاده از کول پد: گاهی اوقات استفاده طولانیمدت و یا مشکلات جریان هوا میتواند لپتاپ را داغ کند. در این صورت از یکپایه خنککننده جهت کاهش دما کمک بگیرید.
- بررسی تنظیمات قدرت: در تنظیمات کنترل پنل دستگاه، بخشی به نام Power وجود دارد. با فعالکردن حالت صرفهجویی در مصرف انرژی میتوانید دما را کاهش دهید.
کندشدن سیستم
افت سرعت یکی از مشکلات رایج لپتاپ است. اگر سرعت لپتاپ شما به طور ناگهانی کند شده است. امکان دارد این ایراد ناشی از موارد زیر باشد:
- فعالبودن برنامههای غیرضروری: گاهی وقتها برنامهها در زمان راهاندازی سیستم بهصورت خودکار اجرا میشوند و فضای حافظه را اشغال میکنند. در این مواقع وارد Task Manager شوید و آنها را غیرفعال نمایید.
- بررسی هارددیسک: حداقل 20 الی 15 درصد از فضای دیسک سخت باید خالی باشد. در غیر اینصورت سیستم سرعت سیستم کند خواهد شد
مشکلات مربوط به باتری
باتری ممکن است بهمرورزمان ظرفیت خود را از دست بدهد یا نتواند شارژ را نگه دارد. برای رفع این ایراد باید موارد زیر را بررسی کنید:
- اطمینان از سلامت باتری: برای اینکه مطمئن شوید باتری سالم است میتوانید از نرمافزارهای مخصوص استفاده کنید.
- تعویض باتری: اگر باتری سیستم خراب است باید دراسرعوقت آن را تعویض نمایید.
- تنظیمات مصرف باتری: برای بهینهسازی استفاده از باتری بهتر است تنظیمات مصرف انرژی سیستمعامل را بررسی کنید.
وصلنشدن لپتاپ به WIFI
مشکل وصلنشدن لپتاپ به وایفای یکی دیگر از ایرادات سیستم است که میتوانید با بررسی این موارد آن را رفع کنید:
- کلید وایفای را بررسی کنید: از روشن بودن دکمه wifi سیستم مطمئن شوید.
- بررسی آیکون Wifi : از سمت راست صفحهنمایش لپتاپ، در پایین صفحه، آیکون اتصال به اینترنت را بررسی کنید. شاید مشکل از کارت شبکه باشد.
- بررسی آیکون Power Plan: گاهی اوقات مشکل وصلنشدن Wifi به دلیل روشن بودن آیکون تنظیمات کاهش مصرف برق (Power Plan) است. این بخش را چک کنید و آن را غیرفعال کنید.
خرابی کیبورد
یکی از مشکلات رایج لپتاپها، کارنکردن کیبورد میباشد. این مشکل میتواند ناشی از موارد زیر باشد:
- اگر مشکل نرمافزاری باشد، وارد Control Panel شوید و بر روی گزینه device manager کلیک کنید. بر روی USB Key board کلیک راست کنید و گزینه Properties را انتخاب نمایید. وارد سربرگ power management شده و تیک گزینه Allow the computer to turn off this device to save power را بردارید.
- عدم بهروزرسانی درایور کیبورد: برای رفع این مشکل وارد بخش Device manager شده و درایور را بروز رسانی کنید.
نتیجهگیری
در این مقاله از سایت اکسین سعی کردیم برخی از رایجترین مشکلات لپتاپ را بررسی کنیم و راهحلهایی برای رفع آنها ارائه دهیم. درصورتیکه ایراد به وجود آمده نرمافزاری باشد میتوانید آن را رفع کنید. اما برای حل مشکلات سختافزاری باید لپتاپ را به یک تکنسین ماهر بسپارید.
پاسخ به دیدگاه