چاپگرهای حرارتی برای ایجاد برچسبها و رسیدها در صنایع مختلفی مانند هواپیمایی، انبارداری، بانکداری، فروشگاههای مواد غذایی و بهداشتی و… مورد استفاده قرار میگیرند. این دستگاهها دارای سرعت و کیفیت چاپ خوبی هستند. در ادامه این مطلب از سایت اکسین قرار است آنچه درباره پرینتر حرارتی باید بدانید را با شما به اشتراک بگذاریم.
پرینتر حرارتی چیست؟
در چاپگرهای حرارتی خبری از جوهر و تونر نیست، بلکه بهجای آن کاغذ حرارتی یا جوهر جامد (ریبون) بکار برده میشود. در این دستگاهها از گرما برای تولید تصویر بر روی کاغذ استفاده میکنند. به این صورت که هد پرینتر گرم شده و بر روی کاغذ فشار میآورد و جوهر را بر روی کاغذ میچسباند تا متن و تصویر را تولید نماید. پرینترهای حرارتی در تولید برچسب، رسید، بارکد و سایر برنامههای کاربردی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. زمینههای کاربردی دقیق این دستگاه در برخی مشاغل عبارت است از:
- خردهفروشیها: برای چاپ رسیدهای فروشگاهی و در خردهفروشهای آنلاین برای چاپ برچسبهای ارسالی و مرجوعی
- انبارداری: برای چاپ برچسبها و رسیدهای انبار
- پزشکی: چاپ گزارشهای پزشکی و نسخهها
- خدمات غذایی: چاپ منوهای غذا و رسیدهای سفارش
- حملونقل: چاپ بلیت، کارتهای اعتباری، چاپ بارنامهها و برچسبهای حمل کالا
- بانکها: چاپ رسید خودپرداز، شمارههای نوبتدهی.
- ….
انواع چاپگرهای حرارتی از نظر ابعاد
پرینترهای حرارتی در ابعاد مختلفی طراحی و تولید میشوند و هر کدام کاربردهای خاصی دارند. انواع مختلف این چاپگرها عبارتاند از:
- پرینترهای حرارتی رومیزی: این دستگاهها بسیار کوچک و جمعوجور هستند و برای استفاده در محیطهای اداری یا تجاری تولید شدهاند.
- پرینترهای حرارتی صنعتی: این دستگاهها که در محیطهای صنعتی و تجاری سنگینی به کار برده میشوند. از لحاظ اندازه بزرگتر و قدرتمندتر از چاپگرهای رومیزی هستند.
- پرینترهای حرارتی همراه: این دستگاهها بسیار کوچک هستند و برای استفاده در سفر تولید شدهاند. این نوع پرینترها شارژی بوده و یا از باتری استفاده میکنند.
انواع چاپگرهای حرارتی از لحاظ نوع تکنولوژی
فناوریهای استفاده شده در پرینتر حرارتی همچنان درحالتوسعه است. انواع چاپگرهای حرارتی از لحاظ نوع تکنولوژی عبارتاند از:
پرینترهای حرارت مستقیم (direct thermal)
این نوع چاپگرها از کاغذ مخصوصی استفاده میکنند که پوشش رنگی روی آن به گرما واکنش شیمیایی نشان میدهد. به این صورت که عناصر هد چاپ دستگاه، گرم شده و کاغذ حرارتی را به طور مستقیم گرما میدهد و تصویر را تولید میکند. این پرینترها اغلب تصاویر را بهصورت سیاهوسفید چاپ کرده و برای پرینت رسیدها و برچسبها مناسب هستند. این نوع فناوری اغلب برای دستگاههای POS و فیش پرینتر استفاده میشود.
چاپگرهای حرارت مستقیم رنگی
این چاپگرها قابلیت چاپ اسناد بهصورت رنگی را دارند و برای چاپ تصاویر و اسناد تجاری مورد استفاده قرار میگیرند.
پرینترهای انتقال حرارت (transfer thermal)
در این نوع دستگاهها، چاپ توسط یک ریبون انجام میشود. گرما از هد چاپ، جوهر را از روی ریبون بر روی کاغذ (لیبل) انتقال میدهد. در این فناوری سطح کاغذ به طور مستقیم با هد چاپی در تماس نیست؛ زیرا ریبون بین هد و کاغذ قرار دارد. دوام لیبلهای چاپ شده با این متد، به ریبون و جنس لیبل بستگی دارد. از دستگاههای انتقال حرارت بیشتر برای چاپ بارکد، اتیکت و بهطورکلی مواردی که نیاز به چاپ ماندگارتری دارند، استفاده میشود.
لازم به ذکر است که انتخاب انواع پرینترهای حرارتی بستگی به نوع کاربری شما دارد. در ادامه به مقایسه پرینترهای حرارتی میپردازیم.
- پرینترهای حرارت مستقیم در مقایسه با چاپگرهای انتقال حرارت، ارزانتر هستند، زیرا نیازی به ریبون ندارند.
- طول عمر چاپگرهای حرارت مستقیم کمتر است؛ زیرا هد چاپ با ریبون محافظت نمیشود و کاغذ لیبل به طور مستقیم با هد در تماس میباشد.
- هزینه نگهداری چاپگرهای انتقال حرارت زیاد است؛ زیرا ریبون آنها را باید بعد از اتمام رول تعویض نمود. قیمت ریبون این دستگاهها باتوجه به نوع آنها متفاوت است.
- پرینتر حرارتی که در آن از فناوری چاپ انتقال حرارت استفاده شده است، تصاویر پایدارتر و باکیفیتتری را ارائه میدهد. این اسناد در برابر نور، گرما و شرایط محیطی مقاومت بیشتری دارند.
- پرینترهای انتقال حرارت طیف وسیعی از رنگها را چاپ میکنند.
جمعبندی
در این مطلب به بررسی انواع پرینترهای حرارتی که برای کارهای خاص مورداستفاده قرار میگیرند پرداختیم. این دستگاهها برای چاپهای تکراری و طولانی بسیار مناسب و مقرونبهصرفه هستند. همچنین دوام، تعمیر و نگهداری این نوع پرینترها بسیار آسان میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پرینترهای حرارتی میتوانید با واحد پشتیبانی شرکت اکسین تماس بگیرید.
پاسخ به دیدگاه