گیرکردن کاغذ در پرینتر یکی از چالشهایی است که کاربران با آن مواجه هستند. این مشکل گاهی به دلیل سهلانگاری کاربران و در برخی مواقع بهخاطر مشکلات سختافزاری اتفاق میافتد. در ادامه این مقاله از سایت اکسین قرار است دلایل گیرکردن کاغذ در پرینتر را بررسی کنیم و راهکارهایی برای رفع این مشکل ارائه دهیم.
دلایل گیرکردن کاغذ در پرینتر
لازم به ذکر است که جمعشدن و یا گیرکردن کاغذ در پرینتر مربوط به نوع چاپگر و یا برند آن نیست. برای حل این مشکل ابتدا باید دلیل این عملکرد نادرست دستگاه را بدانید. دلایل شایع این مشکل عبارتاند از:
جنس و نوع کاغذ
یکی از رایجترین دلایل گیرکردن کاغذ در چاپگرها جنس نامرغوب ورقهها و استفاده از برگههای سبک به دلیل ارزانتر بودن آنها است. کیفیت نامناسب کاغذها و وجود چروک و تاخوردگی در آنها بخصوص زمانی که قصد پرینت دو رو را دارید باعث ایجاد حرکات ناهماهنگ در چاپگر شده و در نتیجه ورقه در داخل دستگاه گیر میافتد.
کاغذهای دارای منگنه
کاغذهایی که دارای منگنه و یا سوزن هستند قطعاً در پرینتر گیر خواهند کرد و ممکن است آسیب جدی به قطعات دستگاه وارد کنند؛ بنابراین در هنگام قراردادن برگهها در سینی حواستان را جمع کنید.
عدم هماهنگی تنظیمات پرینتر با اندازه کاغذ
ناهماهنگی در تنظیمات یعنی دستگاه را روی چاپ کاغذ A4 تنظیم کنید؛ ولی کاغذ A5 داخل پرینتر بگذارید. این کار به دلیل ناسازگاری کاغذ با تنظیمات پرینتر باعث گیرکردن آن در دستگاه میشود.
ایراد در پیکاپ یا کاغذ کش
پیکاپ وظیفه مکش کاغذ از سینی ورودی به داخل پرینتر را برعهده دارد. این قطعه بیضی شکل بهمانند غلتک است و معمولاً جایگاه آن در زیر کارتریج است. برای اینکه غلتک بهراحتی بتواند کاغذ را به درون چاپگر بکش سطح آن را بهصورت پرزدار میسازند. در برخی مواقع عملکرد نادرست این قطعه از دلایل گیرکردن کاغذ در پرینتر است.
ایجاد مشکل در غلتکهای فیوزینگ پرینتر
یکی از قطعات مهم و کارآمدی که نقش مهمی در فرایند چاپ دارد فیوزینگ پرینتر میباشد. فیوزینگ بخشی از چاپگرهای لیزری است که در آن تونر ذوب و فشرده شده و بعد به کمک گرما روی کاغذ قرار میگیرد. فیوزینگ دارای غلتکی است که باعث حرکت کاغذ میشود درصورتیکه این قطعه دچار ایراد شود کاغذ حرکت نکرده و در دستگاه گیر میکند.
اگر کاغذ در پرینتر گیر کرد چه کنیم؟
گیرکردن کاغذ در پرینتر به هر دلیل باشد باعث کلافه شدن کاربر میشود. اما در صورت بروز این مشکل بههیچعنوان دستپاچه نشوید و سعی نکنید کاغذ را بهزور از پرینتر خارج کنید. این کار ممکن است به قطعات دستگاه آسیب وارد کند و مجبور شوید هزینه هنگفتی را برای تعمیر آن بپردازید. فرقی نمیکند پرینتر شما ساده و یا چندمنظوره باشد در صورت بروز چنین اتفاقی مراحل زیر را انجام دهید.
- پرینتر را خاموش کنید و کابل آن را از پریز برق بکشید.
- برای پیداکردن محل گیرکردن کاغذ، تمام درهای چاپگر را باز نمایید.
- کارتریج را بهآرامی و بادقت از محل خود خارج کنید و در جای خشک بگذارید. بعد از اتمام کار مجدداً آن را باید بهجای خود برگردانید.
- اگر کاغذ در ورودی پرینتر گیرکرده باشد آن را به کمک دودست بهآرامی و بدون فشار مضاعف بیرون بکشید.
- اما در صورتی که کاغذ بین غلتک کاغذکش و محدوده کارتریج گیر افتاده باشد باید سعی کنید به آرامی آن را از داخل سینی ورودی و یا از قسمت بالای پرینتر به بیرون بکشید. اگر در حین انجام این کار کاغذ پاره شود باید تمام تکههای آن را با کمک پنس یا موچین بیرون بیاورید. اگر نتوانستید این کار را انجام دهید دستگاه را نزد تعمیرکار پرینتر ببرید تا دلایل گیرکردن کاغذ در پرینتر را بررس نماید.
- بعد از خارجکردن کاغذ، باید کارتریج را در جای خود قرار دهید، دربهای پرینتر را ببندید و دستگاه را به برق متصل نمایید. برای اینکه مطمئن شوید که مشکل برطرف شده یک صفحه کاغذ مناسب در سینی ورودی قرار دهید و پرینت بگیرید.
- در برخی مواقع بعد از خارجکردن کاغذ از داخل پرینتر، دکمه چشمکزن دستگاه همچنان روشن و خاموش میشود برای رفع این ایراد باید دستگاه را ریست نمایید. برای این کار کافی است چاپگر را به مدت دقیقه از برق بکشید.
سخن آخر
پرینتر یکی از دستگاههای ضروری است که در صورت بروز مشکل در آن، ممکن است فعالیتهای کاری شما را تحتتأثیر قرار دهد؛ بنابراین سعی کنید وسایل مصرفی موردنیاز این دستگاه را از فروشگاههای معتبر تهیه کنید تا استاندارد و باکیفیت باشند. در این صورت طول عمر پرینتر افزایش مییابد و عملکرد آن دچار اختلال نمیشود.
پاسخ به دیدگاه