خاموششدن ناگهانی لپتاپ تجربه تلخی است که شاید برای هر کسی رخ دهد، این امر در هنگام انجام پروژههای مهم باعث میشود تا اطلاعات کاربران از بین برود. کامپیوتر دستگاه شگفتانگیزی است و براثر عوامل گوناگونی مانند داغشدن بیش از اندازه خاموش میشود تا قطعات لپتاپ صدمه و آسیب جدی نبینند. در این مقاله از سایت اکسین قصد داریم دلایل خاموششدن ناگهانی لپتاپ را بررسی کنیم.
دلایل خاموششدن ناگهانی لپتاپ
کامپیوتر دستگاه عجیبی است و دارای مکانیزم پیچیدهای میباشد. این دستگاه درصورتیکه بیش از اندازه داغ شود، برای محافظت از قطعاتش، خودبهخود خاموش میشود. بنابراین زیاد نگران خاموششدن ناگهانی آن نباشید؛ زیرا در اغلب مواقع مشکل خاصی پیش نمیآید و دوباره روشن میگردد. در ادامه به دلایل احتمالی خاموششدن ناگهانی لپتاپ میپردازیم.
داغشدن دستگاه به دلیل کثیف بودن فن
یکی از رایجترین دلایل خاموششدن تصادفی لپتاپ گرمای بیش از حد آن است. این موضوع در صورتی پیش میآید که فن دستگاه عملکرد نادرستی داشته باشد و این امر باعث داغشدن سیستم گردد. در این حالت باید به صدای فن گوش دهید اگر صدای آن غیرعادی باشد، این مفهوم را دارد که فن کثیف شده و یا آسیبدیده است. برای رفع این مشکل باید فن را بااحتیاط تمیز کنید.
برای اینکه سیستم در هنگام کار با برنامههای فشرده و یا بازیهای گرافیکی سطح بالا، داغ نکند بهتر است مصرف بالای CPU را متوقف کرده و مشکلات نشت حافظه را برطرف کنید. یکی از راههای خنککردن لپتاپ استفاده از پدهای خنککننده است و یا اگر گیمر هستید از یک کارت گرافیکی خارجی استفاده کنید.
باتری معیوب
باتری معیوب میتواند باعث خاموششدن ناگهانی لپتاپ شود؛ بنابراین در صورت بروز چنین مشکلی عملکرد باتری را زیر نظر بگیرید. اگر باتری دستگاه زیاد دوام نمیآورد و به طور ناگهانی خالی میشود بیانگر معیوببودن آن است. در چنین شرایطی به فکر تعویض باتری سیستم خود باشید. البته پیشاز این کار حتماً کابل برق دستگاه را چک کنید تا از سالمبودن آن مطمئن شوید.
مشکل در بایوس و تنظیمات آن
یکی از دلایل خاموششدن ناگهانی لپتاپ بهمحض روشنشدن، مشکل بایوس است. BUS بخش نرمافزاری دستگاه است که در هنگام روشنشدن لپتاپ تمام قطعات آن را چک میکند و سپس اجازه روشنشدن آن را صادر مینماید. اگر تنظیمات بایوس دچار مشکل شود بههیچعنوان لپتاپ روشن نمیگردد.
برای ورود به بخش BUS کافیست، قبل از لود شدن سیستم یکی از دکمههای F1، F2، Delete را فشار دهید (این دکمه باتوجهبه نوع، برند و مدل لپتاپ متفاوت است). بعد از واردشدن به بخش بایوس به دنبال گزینه Default settings یا Setup Default یا Reset to Default باشید و آن را اجرا نمایید.
مشکل در سیستمعامل دستگاه
برای اینکه کامپیوتر عملکرد مناسبی داشته باشد هرازگاهی باید سیستمعامل آن را بهروزرسانی نمایید. اگر از آخرین آپدیت سیستمعامل دستگاه زمانی طولانی گذشته باشد، ممکن است به طور تصادفی ویندوز از کار بیفتد. برای بهروزرسانی سیستم کافی است در بخش تنظیمات بر روی گزینه Check for updates کلیک کنید تا ویندوز آخرین نسخه آپدیت خود را از طریق اینترنت دریافت نماید. پس از دانلود و نصب باید دستگاه را ری استارت نمایید.
آپدیت نبودن درایورها
در برخی مواقع علت خاموششدن تصادفی لپتاپ میتواند درایورهای قدیمی و خراب دستگاه باشد. برای دانلود آخرین درایورهای قطعات سختافزاری مانند کارت گرافیکی، کارت صدا و… به وبسایت سازنده این قطعات مراجعه کنید و آخرین درایور مربوط به سیستم خودتان را دانلود نمایید.
غیرفعالکردن Fast Startup
اگر راهاندازی سریع لپتاپ در سیستم شما فعال است برای جلوگیری از خاموششدن ناگهانی دستگاه، آن را غیرفعال کنید. برای این کار کافی است مراحل زیر را انجام دهید:
- وارد Control Panel شوید و گزینه Power Options را باز کنید.
- از بین گزینههای سمت چپ گزینه Choose what the power buttons does، را انتخاب کنید.
- در پنجره باز شده تیک گزینه Turn on Fast startup را بردارید و سپس تغییرات را بهوسیله انتخاب دکمه Save ذخیره کنید.
نتیجهگیری
مهمترین دلایل خاموششدن ناگهانی لپتاپ را در این مقاله بررسی کردیم. اما عواملی مانندخراب بودن باتری Cmos، آلودهشدن سیستم به ویروس و بدافزار، معیوببودن قطعات سختافزاری، وجود ایراد در مادربورد لپتاپ و… نیز میتواند منجر به خاموششدن تصادفی لپتاپ گردد.
پاسخ به دیدگاه