انواع کیبورد کامپیوتر بر اساس نوع و کاربرد
کیبوردها در انواع مختلفی از لحاظ مدل، طرح و کارکرد تولید میشوند؛ بنابراین کاربران میتوانند بر اساس نیاز خود آنها را انتخاب نمایند. طراحان سختافزار کامپیوتر، صفحهکلیدها را با درنظرگرفتن کاربرد آنها طراحی مینمایند تا کاربران بتوانند بهراحتی از آنها استفاده کنند. در ادامه این مقاله از سایت اکسین شما خواننده عزیز را با انواع کیبورد کامپیوتر آشنا خواهیم کرد.
دستهبندی کیبوردهای کامپیوتر
کیبورد یک وسیله ورودی است که کاربران کامپیوتر بهوسیله آن اطلاعات را وارد دستگاه مینمایند. کیبوردها در انواع مختلفی دستهبندی میشوند که عبارتاند از:
- انواع کیبورد بر اساس نوع کلید
- صفحهکلیدها بر اساس کاربرد کلید
- انواع مختلف کیبورد بر اساس چینش حروف
- صفحهکلیدها بر اساس نوع اتصال به کامپیوتر
انواع کیبورد کامپیوتر بر اساس نوع کلید و کاربرد آنها
در این بخش از مقاله سعی میکنیم شما را با انواع صفحهکلید بر اساس نوع و کاربرد کلیدها آشنا کنیم.
کیبورد استاندارد
کیبوردهای استاندار انواع مختلفی از لحاظ نوع زبان و نوع استفاده کاربر دارند. این صفحهکلیدها در ویندوز تعریف میشوند و میتوانید آنها را فعال نمایید، معمولاً در حالت استاندارد قسمت چپ کیبورد که شامل اعداد میشوند حذف میگردد. کاربرد این کیبورد برای اعمال علائم نگارشی در متن است.
کیبورد مکانیکی
این کیبورد پرسروصدا، برای نویسندگی بسیار مناسب است. زیرا هم قیمت مناسبی دارد، هم تعداد دکمههای آن بیشتر بوده و هم از طول عمر بالاتری برخوردار است. در زیر هر کدام از کلیدهای آن فنری تعبیه شده است که با فشردهشدن دکمه و رها شدن آن صدا تولید میکند.
کیبورد لیزری
این کیبوردها که بیشتر جنبه فانتزی دارند در سال 1992 توسط مهندسان دانشگاه BMA طراحی و ساخته شده اند. صفحه کلید لیزری نوعی کیبورد مجازی است و به صورت یک صفحه غیرواقعی بر روی سطح قرار میگیرد.
کیبورد مخصوص تایپ
کیبوردهای مکانیکی و ارگونومیک جزو کیبوردهای چندمنظوره میباشند. حرکات انگشتان بر روی این نوع صفحهکلیدها به راحتی انجام میشود و نویسندگان و تایپیستها با استفاده از این نوع کیبورد سرعت نوشتاری بالایی پیدا میکنند. جنس دکمههای صفحهکلیدهای مخصوص تایپ، بسیار مرغوب هستند تا در اثر فشار پیدرپی آسیب نبینند.
کیبورد گیمینگ
انواع کیبورد کامپیوتر را با بررسی کیبورد مخصوص بازی ادامه می دهیم. ساختار کیبوردهای گیمینگ مکانیکی است با این تفاوت که دارای دکمههای بیشتری است. این صفحهکلیدها از نظر طولی بلندتر و از لحاظ جرمی سنگینتر میباشند. در ساخت کیبوردهای گیمینگ برای جذب کاربران لامپهای رنگی در زیر کلیدها تعبیه میشود تا جلوه بیشتری پیدا کنند. از مزایای این نوع کیبورد میتوان به دوام بالا در برابر فشار دست کاربران، دکمههای ماکرو، سوئیچ مکانیکی و طراحی ارگونومیک اشاره نمود.
کیبوردهای لپتاپی
این نوع کیبوردها که برای کارهای روزمره ساده طراحی شدهاند دارای وزن سبکی هستند. سرعت مناسب و قیمت مقرونبهصرفه این صفحهکلیدها باعث شده که کاربران برای کارهای اداری و پلیر کردن از آنها استفاده کنند. کیبوردهای لپتاپی برای کارهای مانند تایپکردن و بازی مناسب نیستند.
کیبوردهای چندمنظوره
از این کیبوردها آن گونه که از نامشان مشخص است میتوان برای امور مختلفی همچون تایپ، پخش رسانهای، اینترنت گردی، امور روزانه و… استفاده نمود. در این کیبوردها به طور معمولی 104 کلید به همراه کلیدهای دریافت دستورات صوتی، دکمههای اضافی برای اسکنر و… تعبیه شده است. همچنین بر روی این صفحه کلیدها، پد موس و اسکنر وجود دارد. با کمک پد اسکنر از انگشت کاربر برای شناسایی او اسکن می شود. این نوع کیبوردها معروف نیستند و مخاطب کمتری دارند.
کیبوردهای مالتی مدیا
کیبوردهای چندرسانهای یا مالتی مدیا محبوبیت زیادی در بین کاربران دارند. این صفحهکلیدها دارای دکمههای میانبر برای کنترل رسانه هستند.
کیبوردهای ماشینحسابی
در سمت چپ این نوع کیبوردها ماشینحسابی دیده میشود که شامل اعداد هستند، این کلیدها سرعت عملکرد کاربر را افزایش میدهند و کارهای دیگری بهغیراز زدن اعداد نیز انجام میدهند. بخش ماشینحساب این صفحهکلیدها را میتوان با استفاده از کلید NumLock روشن و خاموش کرد.
انواع کیبورد کامپیوتر بر اساس نحوه اتصال
انواع کیبورد کامپیوتر براساس نحوه اتصال به کامپیوتر به دو نوع سیمدار و کیبوردهای بیسیم تقسیم بندی می شوند:
کیبوردهای سیمدار: کیبوردهای سیمدار از سرعت و طول عمر بالایی برخوردار هستند. این نوع صفحهکلیدها که بهوسیله سیم به یکی از پورتهای کامپیوتر متصل میشوند به دستههای مختلفی به شرح زیر تقسیم میشوند:
- ABD
- XT
- AT
- PS/2
- UBS
کیبوردهای بیسیم: این نوع کیبوردها دارای سیم نیستند و اتصال و جابهجایی آنها بسیار آسان است. کیبوردهای بیسیم میتوانند بهوسیله شبکه بلوتوث، وایفای و… با استفاده از فرکانسهای رادیویی به کامپیوتر متصل شوند. برخی از این کیبوردها عبارتاند از:
- کیبورد هارون
- کیبورد تسکو
- کیبورد مایکروسافت
پاسخ به دیدگاه