صفحهکلید مکانیکال یا مکانیکی برای هر کلید از سوئیچ جداگانهای استفاده میکند. به این معنا که هر موقع کاربر کلیدی از صفحه را به سمت پایین فشار دهد به طوریکه سوئیچ روی کلید قرار بگیرد، این حرکت بهعنوان یک ضربهی کلید ثبت میشود. بیشترین کاربرد این محصول برای گیمرها، برنامه نویسان و تایپیستها میباشد. در ادامه مقاله کیبورد مکانیکال چیست شما با ویژگیها و کاربردهای این محصول آشنا خواهیم کرد.
کیبورد مکانیکال چیست؟
صفحه کلید مکانیکال نوعی کیبورد است که از سوئیچهای مکانیکی برای ثبت ورودیها استفاده میکند. این سوئیچها معمولاً شامل یک فنر و یک پیستون هستند که با فشاردادن کلید، پیستون به پایین حرکت کرده و تماس الکتریکی برقرار میکند. این نوع کیبوردها به دلیل احساس لمسی بهتر، صدای مشخص و دوام بیشتر نسبت به کیبوردهای معمولی یا پنلهای لمسی محبوبیت زیادی دارند.
تفاوت کیبورد مکانیکال با کیبورد معمولی
صفحهکلیدهای مکانیکی دستهی خاصی از کیبوردهای حرفهای هستند که سازوکاری متفاوت از کیبوردهای معمولی دارند. محصولاتی که بهعنوان صفحهکلید در بازار موجود هستند از نوع معمولی یا غشایی میباشند، این دستگاههای ورودی عمر بسیار محدود و صدای کمی دارند. همچنین از سازوکار و فناوری سادهای در تولید آنها استفاده میشود به همین دلیل هزینه تولید آنها به نسبت کیبوردهای مکانیکال کمتر میباشد.
در کیبوردهای معمولی تمام دکمه بر روی یک صفحه قرار دارند؛ اما در کیبوردهای مکانیکی هر دکمه جدا از هم کار میکنند به همین دلیل در این نوع محصول میتوان همه کلیدها را با هم فعال نمود.
در صفحهکلیدهای غشایی برای فعالکردن کلیدها باید آنها را به طور کامل به سمت پایین فشار داد درصورتیکه در کیبوردهای مکانیکی نیازی به فشردن کامل هر کلید برای عملکردنش وجود ندارد و کاربر میتواند با یک فشار کم کلیدها را فعال نماید.
انواع کیبورد مکانیکال
کیبوردهای مکانیکال مانند صفحه کلیدهای معمولی از لحاظ اندازه و نوع اتصال با یکدیگر متفاوت هستند. اما تفاوت اصلی این محصول به نوع سوئیچ آنها یعنی فنر زیر کلید و فیدبک آن بستگی دارد. این تفاوت شامل حس کلیککردن در هنگام فشردن کلید و صدای آن است.
کیبورد مکانیکال چیست و چرا تولیدکنندگان این محصول برای مشخصشدن این تفاوتها از چهاررنگ متفاوت برای کلیدها استفاده میکنند.؟ کلیدهای مکانیکال (Mechanical Switches) به انواع مختلفی تقسیم میشوند که هر کدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. در زیر به برخی از انواع کلیدهای مکانیکال اشاره میشود:
- کلیدهای خطی (Linear Switches): این کلیدها بهصورت خطی عمل میکنند و فشاردادن آنها به طور یکنواخت انجام میشود. صفحه کلیدهایی که رنگ آنها قرمز است از نوع بی صدا هستند. مانند Cherry MX Red
- کلیدهای لمسی (Tactile Switches):: این کلیدها که معمولا رنگشان قهوه ای است دارای یک نقطه لمسی هستند که کاربر هنگام فشاردادن آن را حس میکند. مانند Cherry MX Brown
- کلیدهای کلیکی (Clicky Switches):: این کلیدها که اغلب به رنگ آبی تولید میشوند، هنگام فشاردادن صدای کلیک تولید میکنند و حس لمسی مشخصی دارند. مانند Cherry MX Blue
- کلیدهای نوری (Optical Switches):: این نوع کلیدها با استفاده از نور عمل میکنند و معمولاً سرعت پاسخدهی بالاتری دارند. مانند نمونه Razer Optical Switches
- کلیدهای سایلنت (Silent Switches):: این کیبوردها طوری طراحی شدهاند تا صدای کمتری تولید کنند و برای محیطهای آرام مناسب هستند. رنگ کلیدهای بی صدا اغلب قرمز یا مشکی میباشد.
- کلیدهای سفارشی (Custom Switches):: برخی از تولیدکنندگان کلیدهای خاصی را طراحی میکنند که با توجه به سلیقه مشتریان میباشند و ویژگیهای منحصربهفردی دارند.
کاربردهای صفحهکلید مکانیکال
این محصول به دلیل هزینه بالایی که نسبت به کیبوردهای معمولی دارد و نوع سازوکار متفاوتش برای استفاده بخشی از کاربران خاص طراحی و تولید میشود. در ادامه مقاله کیبورد مکانیکال چیست به معرفی افرادی که این کیبوردها برای آنها مناسب است میپردازیم.
- تایپیستها: کیبورد حرفهای به دلیل ایجاد صدای گوشنواز و سریع فعالشدن کلیدها برای افرادی که تایپ میکنند مناسب است.
- گیمرها: راحتی و ارگونومیک بودن برخی از این کیبوردها نیز باعث میشود گیمرها در استفادههای طولانیمدت از کامپیوتر دچار خستگی نشوند.
- برنامهنویسان: نوشتن کدهای برنامه کار خستهکنندهای است صدای ایجاد شده در هنگام ضربهزدن به کلیدها باعث میشود تا برنامهنویسان احساس خوبی داشته باشند و بر دقت و سرعت کار آنها افزوده شود. همچنین ارگونومیک بودن کیبورد از خسته شدن آنها جلوگیری کرده و راحتی کاربران را تضمین میکند.
ویژگیهای کیبورد مکانیکال
کیبوردهای مکانیکی با توجه به تکنولوژی به کار رفته شده در آنها قابلیتهای متفاوتی دارند که برخی از آنها عبارتند از:
- تنوع سوئیچها: کیبوردهای مکانیکال دارای انواع مختلفی از سوئیچها هستند که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند، مانند صدای کلیک، سختی فشردن و حس لمسی.
- دوام: سوئیچهای مکانیکی معمولاً عمر طولانیتری دارند و میتوانند تا چند میلیون بار فشرده شوند.
- حس لمسی: بسیاری از کاربران به خاطر احساس رضایتبخش و بازخورد لمسی که این کیبوردها ارائه میدهند، آنها را ترجیح میدهند.
- قابلیت سفارشیسازی: کاربران میتوانند کلیدها را تعویض کنند و نورپردازی RGB را برای زیبایی بیشتر به آن اضافه کنند.
نتیجهگیری
کیبوردهای مکانیکال نسل جدیدی از دستگاههای ورودی هستند که باتوجهبه ویژگیهای خاصی که دارند معمولاً برای گیمرها، برنامهنویسان و افرادی که به نوشتن زیاد مشغولاند، مناسبتر هستند. برای اطلاعات بیشتر در زمینه مشخصات و قیمت این محصول با همکاران ما در شرکت اکسین تماس بگیرید.
پاسخ به دیدگاه