تردیدی نیست که لپتاپهای مخصوص گیمینگ مانند پیسیهای بازی باید از پردازنده و کارت گرافیکی قدرتمندی برخوردار باشند. در ادامه این مقاله از اکسین میخواهیم به ویژگیهای لپتاپهای گیمینگ بپردازیم.
لپتاپ بازی (گیمینگ) چیست؟
برخی افراد تصور میکنند Laptopهای گیمینگ، صرفاً برای بازی کاربرد دارند. اما اینطور نیست! این لپتاپها برای اجرای نرمافزارهای مختلف مهندسی و کارهای گرافیکی، انیمیشنسازی و همچنین انجام پروژههای طراحی و رندینگ استفاده میشوند. این Laptopها امکانات بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهند و دارای سختافزار قدرتمند و حرفهای هستند.
ویژگیهای لپتاپ گیمینگ
در حال حاضر لپتاپهای گیمینگ، طرفداران زیادی دارند؛ زیرا این لپتاپها نسبت به کنسولهای بازی قابلیت جابهجایی راحتتری دارند. همچنین از این کامپیوترهای قدرتمند قابلحمل، میتوان برای کارهای مختلفی استفاده نمود. اما انتخاب یک لپتاپ گیمینگ کار سادهای نیست و نیازمند داشتن اطلاعات سختافزاری میباشد. در ادامه مهمترین ویژگیهای لپتاپهای بازی را بررسی خواهیم کرد.
انتخاب پردازنده گرافیکی (GPU)
یکی از مهمترین بخشهای یک لپتاپ بازی، پردازنده گرافیکی آن است. این لپتاپها باید پردازندههای گرافیکی (GPU) قوی داشته باشند تا کاربر بهراحتی و بدون تأخیر بتواند انواع بازیها را اجرا نماید و یا کارهای طراحی سهبعدی را با لپتاپ انجام دهد.
لپتاپهای گیمینگ باید از GPU اختصاصی به همراه رم اختصاصی (VRAM) بهرهمند باشند. در غیر این صورت Laptop ، قادر به اجرای بازیهایی مانند Assassin’s Creed: Valhalla یا Hitman 3 نخواهد بود. در هنگام خرید لپتاپ گیمینگ، بهتر است به نکات زیر در مورد پردازنده گرافیکی دستگاه توجه نمایید:
- رم اختصاصی یا (vRAM) باید در حالت ایدهآل بین ۶ تا ۸ گیگابایت ظرفیت داشته باشد. توجه کنید که این موضوع بسیار مهم است؛ زیرا رم لپتاپهای گیمینگ قابل ارتقا نیست.
- بهتر است GPU از خانوادة Max-Q باشد.
- پردازندههای گرافیکی که انرژی بیشتری را مصرف میکنند، توان بیشتری ارائه میدهند؛ اما این موضوع منجر به کاهش عمر باتری لپتاپ میشود.
انتخاب پردازنده مناسب (CPU)
در ادامه مقاله ویژگیهای لپتاپهای گیمینگ به بررسی واحد CPU می پردازیم. مغز متفکر هر کامپیوتری، پردازنده مرکزی آن است. برای اجرای روان و بدون مشکل بازیها، CPU باید با کارت گرافیکی، هماهنگی خوبی داشته باشد. این بدین معنی است که اگر کارت گرافیکی بالایی داشته باشید؛ اما واحد پردازشگر مناسبی بر روی سیستم نصب نشده باشد، اجزای بازیها ایدهآل نخواهد بود.
در هنگام خرید لپتاپ گیمینگ توجه نمایید که CPU حتماً از نسل دهم یا یازدهم Core i7 اینتل و یا AMD Ryzen 7 باشد. واحد پردازشگر مرکزی قابلیت ارتقا ندارد؛ بنابراین در هنگام خرید باتوجه به نیازهایتان بهترین گزینه را انتخاب نمایید.
انتخاب حافظه RAM مناسب
در لپتاپهای بازی باید حداقل 8 گیگابایت رم DDR4 نصب شده باشد. البته با 16 گیگابایت رم میتوانید اجرای انواع مختلف بازیها را بدون محدویت انجام دهید. در صورتی که به غیر از بازی بخواهید نرم افزارهای مهندسی سنگین را بر روی لپ تاپ نصب نمایید بهتر است از رم بالاتری استفاده کنید.
البته نگران ظرفیت رم دستگاه نباشید؛ زیرا خوشبختانه رم جزو قطعات سختافزاری میباشد که قابلیت ارتقا دارد. بنابراین بهراحتی میتوانید در صورت احساس نیاز میزان رم دستگاه را افزایش دهید.
انتخاب نمایشگر مناسب
اکثر لپتاپهای گیمینگ از نمایشگرهای مبتنی بر رفرش ریت 120 هرتز بهره میبرند. این نوع نمایشگرها بازیها را با سرعت 120 فریم در ثانیه اجرا میکنند. البته برخی از لپ تاپهای مخصوص بازی که قیمت بالاتری هم دارند از رفرش ریت 144، 240 و یا 360 هرتز برخوردار هستند.
نمایشگرهای Full HD ، 4K و 1440P نیز برای لپتاپهای گیمینگ مورد استفاده قرار میگیرند. البته نوع رزولوشن 4K ، فشار زیادی به Laptop وارد میکند.
هارددیسک HDD یا SSD
بازیهای کامپیوتری فضای زیادی را بر روی هارد اشغال میکنند؛ بنابراین بهتر است فضای داخلی لپتاپهای گیمینگ حداقل 1 ترابایت باشد. اما فرق فضای ذخیره سازی HDD و SSD در چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که حافظههای SSD از سرعت بیشتری نسبت به HDD برخوردار هستند.
یکی از ویژگیهای لپتاپهای گیمینگ ای است که بسیاری از آنها از هر دو حافظه در کنار هم استفاده میکنند. بنابراین اگر لپتاپ شما فاقد حافظه SSD است نگران نباشید بهراحتی میتوانید یک حافظه SSD نیز به آن اضافه کنید.
عمر باتری
لپتاپهای بازی، انرژی زیادی را مصرف میکنند به همین دلیل عمر باتری آنها پایین است. بنابراین بهتر است در هنگام اجرای بازی، لپتاپ را به شارژ وصل نمایید.
پاسخ به دیدگاه