هارد اکسترنال چیست و چه کاربردی دارد؟
هارد اکسترنال، یکی از سختافزارهایی است که برای ذخیرهسازی اطلاعات از آن استفاده میشود. این قطعه به کامپیوتر و یا دستگاههای دیگر از طریق پورتهای مختلفی مانند eSATA، USB،Firewire و یا Thunderbolt متصل میشود. External Hard Drive امکان ذخیرهسازی اطلاعات با حجم زیادی را به کاربران میدهد. در ادامه این مقاله از شرکت اکسین قصد داریم شما را با کاربردهای این هارددیسک آشنا کنیم.
هارددیسک اکسترنال چیست؟
Hard External از دو واژه هارد به معنای سخت و اکسترنال به معنای خارجی تشکیل شده است. کلمه اکسترنال برای سخت افزاهایی که بهصورت خارجی به کامپیوتر و یا دستگاههای دیگر متصل میشود استفاده میگردد. این هارد کوچک و بهاندازه کف دست است و قابلیت حمل دادههای مختلف را در اختیار کاربران قرار میدهد.
اغلب هاردهای اکسترنال توسط رابط USB به دستگاههای دیگر متصل میشود البته این پورت نسلهای مختلفی دارد و به همین دلیل سرعتهای انتقال مختلفی را در اختیار کاربران قرار میدهد. این محصول در حجمهای مختلفی از یک ترابایت تا 5 ترابایت ساخته میشود و کاربران بنا به نیاز خود میتوانند آن را خریداری نمایند. اما در هنگام تهیه هارددیسک اکسترنال سعی کنید حجمی را انتخاب کنید که دو برابر بیشتر از نیازتان باشد، زیرا ممکن است در آینده احتیاج به فضای بیشتری برای ذخیره سازی داده ها داشته باشید.
کاربردهای اصلی هارد اکسترنال
باتوجه به اینکه هاردهای اینترنال که در داخل کامپیوترها و یا دستگاههای دیگر نصب میشوند، ممکن است دچار آسیب شوند و یا حجم ذخیرهسازی کمی داشته باشند؛ بنابراین برای جبران این کمبودها از هاردهای اکسترنال استفاده میشود. کاربردهای مختلف هارد اکسترنال عبارت است از:
- پشتیبانگیری (Backup): باتوجه به اینکه اطلاعات ذخیره شده بر روی هارد دستگاهها ممکن است براثر آلودگی به ویروسها و یا عوامل دیگری از بین بروند. بنابراین برای حفظ اطلاعات، یک نسخه پشتیبان از دادههای مهم را بر روی یک هارددیسک اکسترنال ذخیره مینمایند.
- افزایش فضای ذخیرهسازی: در برخی مواقع با نصب برنامههای مختلف فضای ذخیرهسازی داخلی کامپیوتر و یا هر دستگاه دیگری تمام میشود. برای افزایش فضای ذخیرهسازی، کاربران میتوانند از یک هارددیسک اکسترنال استفاده کنند.
- انتقال دادهها: Hard External بهاندازه کف دست است و بهراحتی میتوان آن را حمل نمود. بنابراین میتوانید فایلها، عکسها، ویدئوها و سایر اطلاعات را بر روی آن ذخیره کرده و دادهها را بین دستگاههای مختلف به اشتراک گذاشت.
- ذخیرهسازی دادههای حساس: هاردهای اکسترنال در انواع مختلف و با ظرفیتهای مختلفی موجود هستند. بنابراین افراد و یا سازمانها برای حفظ اطلاعات حساس از دسترس افراد غیرمجاز، دادههای مهم خود را بر روی این هارد ذخیره مینمایند.
تفاوت هارددیسک اکسترنال HDD و SDD
در ساخت هاردهای اکسترنال از دو فناوری متفاوت استفاده میشود. در تهیه هاردهای SSD یا Solid State Drive از تکنولوژی نانو استفاده میشود. این نوع حافظه سبکتر، سریعتر و زمان دسترسی به دادهها در آن کمتر است. همچنین در برابر ضربات و لرزشها مقاومت مناسبی دارد. ویژگیهای مهم هارد SSD اکسترنال عبارت است از:
- برخورداری از سرعت بالا نسبت به هارددیسک اکسترنال HDD
- سبکتر و کوچکتر از هارد HDD
- مقاومت بالا در برابر لرزش و ضربه
- احتمال خرابی کمتر
- هزینه بالاتر نسبت به هارد HDD
- ظرفیت محدودتر نسبت به هارد HDD
اما هاردهای HDD یا Hard Disk Drive که از فناوری مکانیکی برای ذخیره اطلاعات استفاده میکنند عمر طولانی و ظرفیت بالاتری دارند. این نوع هاردها قیمت ارزانتری دارند. مزایا و معایب هارد اکسترنال HDD عبارتاند از:
- ارزانتر از هارد SSD
- ظرفیت بالاتر نسبت به هارد SSD
- مناسب برای ذخیرهسازی بلندمدت
- سرعت کمتر در زمینه خواندن و نوشتن نسبت به هارد SSD
- برخورداری از حجم و وزن بیشتر
هاردهای SSD به دلیل سرعت بالا و عملکرد بهتر در اجرای برنامهها برای استفاده در بازیهای کامپیوتری، سیستمهای عامل و هر برنامه دیگری که نیاز بهسرعت بالا دارد گزینه مناسبی هستند. بنابراین کاربرد بیشتری در لپتاپها و دستگاههای قابلحمل دارند. از سوی دیگر هاردهای HDD، از قیمت مناسبتر و ظرفیت بالایی برخوردار هستند از این قطعه سخت افزای بیشتر برای ذخیرهسازی دادههای بزرگ همچون فایلهای ویدئویی، صوتی و عکسها استفاده میشود.
جمعبندی
در هنگام انتخاب هارددیسک اکسترنال بایستی به مواردی مانند نیازهای ذخیرهسازی، سرعت، قابلیت حمل، امنیت و بودجه توجه کنید، تا بتوانید انتخاب متناسبی باتوجه به نیازهای خود داشته باشید. خرید یک Hard External مناسب میتواند سالها نیاز شما را بابت داشتن یک حافظه مطمئن برطرف کند.
پاسخ به دیدگاه