اگر شما جزو کسانی هستید که دائما از چاپگر استفاده می کنید حتما باید با نحوه تمیز کردن پرینتر لیزری آشنا باشید زیرا این کار باعث جلوگیری از خراب شدن پرینتر و افزایش کیفیت چاپ در آن می شود. در این مقاله از شرکت اکسین قصد داریم نکات مهمی را در این زمینه مطرح نماییم.
چرا باید پرینتر را تمیزکنیم؟
هر دستگاه الکترونیکی بعد از یک دوره استفاده باید تمیز شود؛ زیرا در غیر این صورت عمر مفید دستگاه کاهش مییابد. بهطورکلی اهمیت تمیزکردن چاپگرهای لیزری عبارت است از:
- بهبود کیفیت چاپ: کارتریج پرینترهای لیزری در اثر گردوغبار و یا تجمع تونر آلوده میشوند و در حین چاپ باعث ایجاد خطوط و لکه بر روی اسناد پرینت شده میگردد. این امر منجر به کاهش وضوح و کیفیت چاپ میشود.
- افزایش طول عمر پرینتر: تمیزکردن منظم و دورهای چاپگر، از آسیبدیدن قطعات داخلی دستگاه جلوگیری میکند در نتیجه طول عمر مفید پرینتر افزایش مییابد.
- کاهش هزینههای تعمیر: در صورت حذف گردوغبار و آلودگیهای داخلی، از بروز مشکلات جدی و هزینههای تعمیر دستگاه پرینتر جلوگیری میشود.
وسایل موردنیاز برای تمیزکردن پرینتر
- پارچه نرم و بدون پرز: برای تمیزکردن قسمتهای خارجی پرینتر
- الکل ایزوپروپیل یا اسپری گردگیری:این الکل برای تمیزکردن تجهیزات مکانیکی همچون سطوح پلاستیکی و فلزی ایدهآل است؛ زیرا بهسرعت تبخیر میشود و هیچ اثر و رطوبتی برجای نمیگذارد. البته میتوان از اسپریهای گردگیری نیز برای بخشهای داخلی دستگاه و ازبینبردن ذرات تونر استفاده نمود.
- دستکش لاتکس:برای جلوگیری از حساسیت دستها در برابر تونر، حتماً در حین تمیزکردن پرینتر از دستکش استفاده نمایید.
- ماسک:برای جلوگیری از استنشاق ذرات تونر، قبل از باز کردن محفظه تونر، حتماً ماسک بزنید.
- دستگاه دمنده هوا: برای تمیزکردن قسمتهای غیرقابلدسترس پرینتر میتوانید از دستگاه دمنده استفاده کنید.
نحوه تمیز کردن پرینتر لیزری
برخلاف چاپگرهای جوهرافشان، نحوه تمیز کردن پرینتر لیزری کار زیاد دشواری نیست. در ادامه این مطلب از سایت ویراپردازان پدیدار شما را با تمیزکردن اجزای اصلی چاپگرها آشنا خواهیم کرد.
هشدار 1: قبل از هر چیزی اگر اطلاعات کافی در مورد اجزای داخلی پرینتر ندارید ، بهتر است کار تمیز کردن دستگاه را به یک متخصص باتجربه و یا فردی که قبلا تجربه این کار را داشته است بسپارید.
هشدار 2: اجزای یونیت درام تونر که اغلب در داخل کارتریج قرار دارند، بسیار حساس هستند و نباید با انگشتان دست لمس شوند. این قطعه یک سیلندر سبز رنگ است که توسط یک پوشش پلاستیکی به نام هوپرتونر محافظت می شود. برای تمیزکردن پسماندها از روی آن از دستمال نرم استفاده کنید و این کار را به آرامی انجام دهید.
مرحله اول: سردکردن دستگاه چاپگر
قبل از هر کاری ابتدا باید اتصال پرینتر را از منبع تغذیه برق قطع نمایید و منتظر بمانید تا خنک شود.
مرحله دوم: خارجکردن کارتریج
بعد از خنکشدن پرینتر، پانل رویی دستگاه را باز کنید و کارتریج را خارج نمایید. سپس با استفاده از پارچه نرم بدون پرز، تونرهای اضافی را از روی آن پاک نمایید.
مرحله سوم: تمیزکردن آلودگیهای موجود در اجزای داخلی
با استفاده از یک دستمال تمیز، تونرهای اضافی موجود در سطوح داخلی را پاک نمایید. این کار را بادقت انجام دهید؛ زیرا برخی از اجزای دستگاه شکننده و آسیبپذیر هستند. برای تمیزکردن بخشهای غیرقابلدسترس میتوانید از یک دستگاه مکنده هوا کمک بگیرید.
مرحله چهارم: تمیزکردن سطوح با الکل ایزوپروپیل
برای تمیزکردن اجزای پیچیده و سطوح خارجی چاپگر مانند کابلها و سیمها میتوانید یک تکه پنبه را با الکل ایزوپروپیل آغشته نمایید و بادقت و بهآرامی این قطعات را تمیز کنید. این ماده شیمیایی بهسرعت تبخیر میشود و اثری از خود برجای نمیگذارد. همچنان که متوجه شدید نحوه تمیز کردن پرینتر لیزری با الکل بسیار آسان و بدون دردسر است.
مرحله پنجم: سرهم کردن مجدد
بعد از تمیزکردن تمام قطعات داخلی، وقت آن است که دوباره کارتریج و یونیت درام را در جای خود قرار دهید و پوشش خارجی دستگاه را ببندید. برای اطمینان از نصب درست قطعات حتماً یک نسخه چاپی، برای تست تولید کنید.
سخن آخر
در این مطلب همکاران ما در اکسین سعی کردند تمام نکات مهم درباره نحوه تمیزکردن پرینتر را به زبان ساده بیان کنند. چنانچه فرصت کافی و یا آشنایی با شیوه تمیزکاری را ندارید میتوانید دستگاهتان را به افراد متخصص بسپارید. زیرا برخی از قطعات چاپگر حساس هستند و در صورت آسیبدیدن باید تعویض گردند.
پاسخ به دیدگاه