راهنمای خرید کامپیوتر خانگی
اگر قابلیت بیشتری از کامپیوتر انتظار دارید و نیازی به حمل کامپیوتر با خود ندارید، خرید یک کامپیوتر خانگی میتواند نیاز شما را برای سالیان زیادی تأمین نماید. زیرا کامپیوترهای خانگی در مقایسه با کامپیوترهای قابلحمل (لپتاپ و تبلت) قابلیت ارتقا بیشتری دارند. در مقاله راهنمای خرید کامپیوتر خانگی قصد داریم شما را با ویژگیهای مهم یک کامپیوتر خانگی میانرده آشنا کنیم.
نکاتی درباره کامپیوتر خانگی
اولین و مهمترین کاری که قبل از خرید یک کامپیوتر خانگی باید انجام دهید این است که هدف خودتان را از جمعآوری یک سیستم خانگی مشخص نمایید. این کار نقش مهمی در برآورد هزینه خرید یک PC خوب دارد. مثلاً درصورتیکه نیاز شما را یک کامپیوتر پایین رده برطرف میکند بهتر است هزینه اضافی برای خرید یک کامپیوتر میان رده متقبل نشوید.
تمام قطعات اصلی کامپیوترهای خانگی از جمله کارت گرافیکی، مادربورد، CPU و… قابلیت ارتقا دارند. این کامپیوترهای با برق شهری کار میکنند؛ بنابراین هرگز شارژ آن تمام نمیشود مگر اینکه دوشاخه برق را از پریز بکشید و یا برق ساختمان قطع شود. از دیگر مواردی که باید قبل از خرید کامپیوترهای خانگی آن را در نظر بگیرید، این است که این کامپیوترها نیاز بهجای ثابتی دارند. یعنی قسمتی از فضای خانه را اشغال خواهند کرد. حال باتوجه به موارد بالا اگر باز درصدد خرید کامپیوتر خانگی هستید ادامه مقاله را مطالعه نمایید.
راهنمای خرید کامپیوتر خانگی
بهتر است برای آشنایی بیشتر با کامپیوترهای خانگی با قسمتهای مختلف سختافزاری و نرمافزاری یک کامپیوتر آشنا شوید.
سیستمعامل کامپیوتر خانگی
سیستمعامل در حقیقت رابط بین نرمافزار و سختافزار هر کامپیوتری است. سیستمعامل تقریباً تمام دستورالعملهای کامپیوتر را کنترل میکند و بدون آن سختافزار کارایی ندارد. یکی از سؤالاتی که کاربران در هنگام خرید کامپیوتر از خود میپرسند این است که سیستمعامل ویندوز بهتر است یا سیستمعامل مکنتاش. در ادامه مقاله راهنمای خرید کامپیوتر خانگی به این موضوع میپردازیم.
سیستمعامل ویندوز
ویندوز یکی از معروفترین سیستمعاملهای کامپیوتر میباشد که توسط شرکت مایکروسافت طراحی شده است. مایکروسافت این سیستمعامل را در دو نسخه حرفهای و خانگی منتشر میکند. در نسخه حرفهای ویندوز بخشهایی برای مشاغل طراحی شده است؛ مانند کنترل از راه دور PC و یا مدیریت خطمشی گروه.
سیستمعامل مکنتاش
این سیستمعامل رقیب سرسخت ویندوز است. سیستم عامل مکنتاش رابط گرافیکی و امکانات بسیار جالبی دارد. مثلاً با گوشی آیفون همگام میشود و شما میتوانید تماسهای گوشیتان را از طریق کامپیوتر پاسخ دهید یا با کامپیوترتان SMS و یا IMassage بفرستید و دریافت کنید. این سیستمعامل برای کسانی که به امنیت و هک سیستم اهمیت میدهند مفید است.
سیستمعامل لینوکس
این سیستمعامل تنها بر روی کامپیوترهایی که قابلیت پشتیبانی از لینوکس را دارند اجرا میشود. سیستمعامل لینوکس را افرادی که نیاز به ایجاد یک سرور دارند، استفاده میکنند. این سیستمعامل بهصورت اپنسورس بوده و رایگان است.
معرفی قطعات سخت افزاری: راهنمای خرید کامپیوتر خانگی
پردازنده کامپیوتر
واحد پردازنده مرکزی یا CPU، مغز هر سیستم کامپیوتری است. واحد پردازنده تمام دستورالعملهای کامپیوتر را اجرا مینماید. این بخش نقش مهمی در سرعت اجرای برنامهها ایفا میکند. Intel و AMD دو برند معتبر CPU هستند که برای دسکتاپها طراحی شدهاند.
در هنگام انتخاب CPU حتماً به تعداد هستههای آن توجه کنید. زیرا هستههای یک CPU، بیانکننده تعداد دستورات قابلاجرا در واحد زمان است. پردازندههای اینتل نسبت به AMD معروفتر میباشد.
حافظه RAM
در ادامه مقاله راهنمای خرید کامپیوتر خانگی ویژگیهای حافظه رم را بررسی میکنیم. حافظه RAM یا حافظه موقت دستورالعملهایی که شما به کامپیوتر میدهید را ذخیره کرده و آنها را دنبال میکند. در نظر داشته باشید که کامپیوترهای که برای بازی و یا کارهای انیمیشنسازی خریداری میشوند باید میزان RAM بالایی داشته باشند. ظرفیت حافظه موقت، میزان سرعت کامپیوتر را مشخص میکند.
کارت گرافیکی
GPU یا واحد پردازنده گرافیکی وظیفه پردازش و گرافیک کامپیوتر را بر عهده دارد. کارت گرافیکی میزان رنگ، سایز و موقعیت تصاویر را روی مانیتور کامپیوتر مشخص مینماید. دو نوع کارت گرافیکی مختلف وجود دارد. یکی کارت گرافیکی Integrated است که رم مخصوص به خود ندارد و از رم اصلی سیستم استفاده میکند. دیگری Dedicated میباشد که دارای حافظه رم مخصوص به خودش است در نتیجه این نوع کارت گرافیکیها از سرعت پردازش بالایی برخوردار هستند و قیمت بالاتری هم دارند.
حافظه کامپیوتر
حافظه یا فضای ذخیرهسازی کامپیوتر، همان درایو هارددیسک داخلی است که وظیفه ذخیرهسازی تمام دادههای ورودی را برعهده دارد. حافظه کامپیوتر به دو صورت HDD یا SDD طراحی و ساخته می شود. البته می توان هر دوی این حافظهها را بر روی یک کامپیوتر نصب کرد.
مادربورد
تمام قطعاتی که در بالا معرفی کردیم در نهایت باید بر روی مادربورد کامپیوتر نصب شوند. مادربوردها در اندازهها و پیکربندیهای متفاوتی در بازار وجود دارند؛ اما باید در هنگام خرید مادربورد به این نکته توجه نمایید که مادربورد باید سازگار با تمام قطعات کامپیوتر باشد. زیرا این قطعه وظیفه برقراری ارتباط بین قطعات مختلف سیستم را برعهده دارد و درصورتیکه یکی از قطعات سازگار با Minboard نباشند کامپیوتر عملکرد مناسبی نخواهد داشت.
مانیتور / کیبورد / موس
در انتهای مقاله راهنمای خرید کامپیوتر خانگی به بررسی واحدهای ورودی و خروجی در کامپیوتر میپردازیم. مانیتور که واحد خروجی کامپیوتر میباشد دارای دو نوع LED و LCD است. DVI و DisplayPort و HDMI پورتهای استانداردی هستند که مانیتورها برای اتصال به کیس از آنها استفاده میکنند.
موس و کیبورد جزو واحد ورودی کامپیوتر میباشند و بدون آنها برقراری ارتباط با کامپیوتر میسر نخواهد بود. موس و کیبورد یا با پورت USB به PC متصل میشوند و یا به صورت بلوتوثی.
پاسخ به دیدگاه