در حال حاضر خرید لپتاپ، به یک چالش جدی تبدیل شده است. تنوع زیاد برندها، نوع قابلیتها و قیمتهای مختلف این دستگاه باعث شده که قبل از خرید، در مورد انواع مختلف Laptop اطلاعات کافی کسب نمایید. در مقاله راهنمای خرید انواع لپتاپ، با بهرهگیری از تجربیات متخصصین اکسین، به شما کمک خواهیم کرد تا بهترین لپتاپ مورد نیاز خودتان را خریداری نمایید.
تعیین نوع کاربری
یکی از مهمترین عوامل در انتخاب لپتاپ، نوع کاربری شما از سیستم است. مثلاً اگر شما برای کارهای عادی و مصارف خانگی قصد خرید لپتاپ را دارید نیازی نیست هزینه گزافی برای آن پرداخت کنید. زیرا یک دستگاه معمولی جواب گویای نیاز شما میباشد. بهطورکلی انواع لپتاپ از منظر کاربری به 4 دسته زیر تقسیم میشوند:
- لپتاپهای معمولی: این لپتاپ برای مصارف خانگی، مولتی مدیا، استفاده از نرمافزارهای عمومی مانند آفیس و… طراحی شدهاند.
- لپتاپهای نیمهحرفهای: این کامپیوترها مخصوص دانشجویان، ادارات و تجار هستند.
- Laptop حرفهای: برای انجام امور مهندسی و طراحیهای نیمهسنگین میتوانید این نوع Laptop را خریداری نمایید. کاربران در این لپتاپها میتوانند برنامههای فتوشاپ، ایلاستریتور، اتوکد و… را بهراحتی اجرا نمایند.
- لپتاپهای فوق حرفهای: گیمرها و افرادی که قصد دارند کارهای فوق سنگینی مانند انیمیشنسازی و طراحیهای سنگین انجام دهند، باید این نوع لپتاپ را انتخاب نمایند.
راهنمای خرید انواع لپتاپ
حال که نوع کاربری خود را مشخص نمودید در ادامه به بررسی ویژگیهای برخی از قطعات سختافزاری هر کدام از این لپتاپهای میپردازیم.
واحد پردازشگر مرکزی یا CPU
مهمترین بخش هر کامپیوتری واحد پردازشگر مرکزی آن است. این واحد که مغز متفکر سیستم بهحساب میآید وظیفه پردازش اطلاعات را برعهده دارد. اکثر پردازندههای موجود در بازار توسط دو شرکت معروف AMD و INTEL طراحی و ساخته شدهاند. در ادامه مقاله راهنمای خرید انواع لپتاپ میخواهیم به این سؤال پاسخ دهیم که هر کدام از دستهبندی های بالا، به چه نوع پردازندهای نیاز دارند؟
معمولی: برای این نوع لپتاپ پردازنده Core i3 یا Celeron اینتل کافی است.
نیمهحرفهای: در لپتاپهای نیمهحرفهای پردازنده Core i5 یا Core i3 اینتل و یا پردازنده 3Ryzen یا AMD FX از برند AMD، میتواند بهترین انتخاب باشد.
حرفهای: این دسته از کاربران میتوانند پردازنده Core i7 یا Corei5 اینتل و یا برند AMD، پردازنده Ryzen یا AMD FX را خریداری نمایند.
فوق حرفهای: این افراد بهتر است به دنبال پردازنده با هسته مرکزی Corei9 یا Corei7 برند اینتل و یا پردازنده AMD FX یا Ryzen مربوط به شرکت AMD باشند.
RAM یا حافظه تصادفی
رم یا حافظه دسترسی تصادفی شامل دادههایی است که از طریق CPU پردازش میشوند. در اکثر لپتاپهای موجود در بازار از رمهای DDR4 استفاده میکنند. این رمهای سرعت بیشتری نسبت به DDR3 دارند. بهترین میزان RAM مورد نیاز برای هر دسته عبارتاند از:
عادی: رم چهار گیگابایت
نیمهحرفهای: رم چهار الی 8 گیگابایت
حرفهای: رم 8 الی 16 گیگابایت (نباید میزان رم از 8 گیگابایت کمتر باشد)
فوق حرفهای: رم 32 الی 64 گیگابایت
کارت گرافیکی (Graphics card)
کارت گرافیکی یا کارت ویدئوی، وظیفه ارسال کدها را از سیستم مرکزی به مانیتور برعهده دارد. در کارت گرافیک دو ویژگی ظرفیت و قدرت پردازنده اهمیت زیادی دارند. واحد پردازشگر کارت گرافیکی یا GPU مهمتر از ظرفیت کارت گرافیکی میباشد. لازم است بدانید که حافظه گرافیک به دو بخش حافظه اختصاصی (Dedicated) و حافظه مجتمع (Onboard) تقسیم میشود. در ادامه مقاله راهنمای خرید انواع لپتاپ، میخواهیم در مورد کارت گرافیکیهای متفاوت صحبت کنیم.
معمولی: این نوع لپتاپ به کارت گرافیکی اختصاصی احتیاج ندارد و با یک کارت گرافیکی مجتمع مانند Intel UHD 620 میتواند بهراحتی کار کند.
نیمهحرفهای: کارت گرافیکی 2 یا 4 گیگابایت گزینه مناسبی برای این نوع سیستمها میباشد. مانند برند Nvidia مدل GeForce MX130 یا 110GeForce MX.
حرفهای: در این مدل حداقل حافظه اختصاصی 4 گیگابایت مورد نیاز است. مانند کارتهای گرافیکی GeForce MX150 و یا حداقل GeForce MX250 و GeForceMX230 برند انویدیا.
فوق حرفهای: حافظه اختصاصی بالاتر از 6 گیگابایت میتواند پاسخگوی نیاز لپتاپهای گیمینگ باشد. گزینه ایده آل برای این نوع دستگاهها برند NVIDIA مدل GeForce RTX 2080 Ti و GeForce RTX 2070 میباشد.
نتیجهگیری
در این مقاله سعی کردیم اطلاعات جامعی در مورد انتخاب یک لپتاپ خوب به شما ارائه کنیم. البته میزان فضای ذخیرهسازی یا هارددیسک، نوع و اندازه مانیتور و پورتهای I/O را نیز در هنگام خرید باید در نظر بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشترمی توانید با متخصصین اکسین تماس بگیرید.
پاسخ به دیدگاه