دستگاه کپی یکی از تجهیزات موردنیاز در هر ادارهای است. از این دستگاه برای کپیگرفتن از اسناد، مدارک و تصاویر استفاده میشود. دستگاههای کپی انواع مختلفی دارند و هر کدام از آنها دارای قابلیتهای متفاوتی هستند. درصورتی که میخواهید بدانید دستگاه کپی چیست و چگونه کار میکند؟ تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
دستگاه کپی چیست و چگونه کار میکند؟
دستگاه کپی برای اولینبار در سال 1937 توسط فیزیکدان آمریکایی چستر اف کارلسون ساخته شد. در حال حاضر اکثر دستگاههای کپی اداری از روش زیروگرافی استفاده میکنند. زیروگرافی با اعمال بارهای الکترواستایکی و گرما، باعث افزایش توانایی برخی از مواد برای عبور جریان الکتریکی از آنها میشود. با باردار شدن مواد در هنگام عبور نور، کپی از مطالب نوشتاری گرفته می شود.
در روش زیرو گرافی برای گرفتن کپی از یک درام آلومینیومی که با لایهای از سلنیوم پوشیده شده است، استفاده میکنند. نور از سطح سندی که قرار است از آن کپی تهیه شود منعکس میشود و به سطح سلنیوم میرسد. روی سطح سلنیوم ذرات باردار منفی جوهر (تونر)، پاشیده میشود و تصویر سند بر روی درام تشکیل میشود. در این هنگام ورقه کاغذی که بار الکتریکی مثبت دارد از نزدیک درام عبور داده میشود و بار منفی جوهر را جذب مینماید و تصویر بر روی کاغذ کپی میشود. برای چسبیدن ذرات تونر بر روی کاغذ، حرارتی لحظهای به آن اعمال میکنند و بدین صورت عمل کپی به پایان میرسد.
اجزای اصلی دستگاه کپی
برای اینکه عملکرد دستگاه کپی را بهتر درک کنیم.در ادامه مقاله قطعات اصلی تشکیلدهنده دستگاه کپی را بررسی خواهیم کرد.
برد اصلی دستگاه
یکی از اجزای اصلی دستگاه فتوکپی برد میباشد که وظیفه آن پردازش اطلاعات دستگاه است. برخی از دستگاههای کپی از چندین برد از جمله برد اصلی، بردهای ولتاژ، برد پاور و برد پرینتر تشکیل شدهاند. Mainboard تمام اطلاعات مربوط به واحدهای مختلف را برنامهریزی میکند. ICهای مربوط به هر واحد بر روی مین برد اصلی قرار دارند. در حقیقت دستورات همه واحدها توسط Mainboard اصلی دستگاه صادر میشود. در ادامه مقاله دستگاه کپی چیست و چگونه کار می کند؟ به بررسی قطعه فیوزینگ این دستگاه میپردازیم.
فیوزینگ دستگاه کپی
فیوزینگ وظیفه پختن و ذوب کردن تونر بر روی کاغذ را بر عهده دارد. در این واحد لامپهای تعبیه شده که باعث ایجاد حرارت میشوند تا تونر بتواند بر روی کاغذ بچسبد. تعداد این لامپها رابطه مستقیمی با سرعت دستگاه کپی دارند. قسمتهای مختلف فیوزینگ عبارتاند از:
- هاترولر دستگاه فتوکپی
- پرس دستگاه فتوکپی
- ترمیستور دستگاه فتوکپی
- ترمیچر فیوز دستگاه فتوکپی
هیتر دستگاه کپی
هیتر وظیفه پخت تونر بر روی کاغذ را بر عهده دارد. در این بخش آخرین مرحله عملیات پخش تصویر بر روی کاغذ انجام میگیرد.
برد پاور دستگاه کپی
برد پاور دستگاه کپی وظیفه تأمین انرژی دستگاه را برعهده دارد. در صورت خرابی این قطعه انرژی مورد نیاز تامین نمیگردد و عمل چاپ مختل میشود. عواملی مانند ولتاژ بالای برق و استفاده بیش از حد از دستگاه کپی، باعث ایجاد اختلال در این بخش میشوند.
ADF (فیدر)
ADF یا تغذیه خودکار اسناد، انتقال کاغذ به درون دستگاه برای چاپ را برعهده دارد. کاربر یک دسته کاغذ در این بخش قرار میدهد و دستگاه بهصورت خودکار برای انجام کپی از آن کاغذها استفاده میکند. در این صورت نیازی به قراردادن تکی کاغذ در دستگاه نیست. سینی فیدر باتوجه به ابعاد دستگاه دارای اندازههای متفاوتی است.
کاغذ کش
وظیفه انتقال کاغذ در دستگاه کپی برعهده قطعه کاغذکش است. در واقع یکی از مهمترین بخشهای مکانیکی دستگاه کپی، قطعه کاغذکش آن است. این قطعه از سه بخش ورودی، بخش داخلی و خروجی تشکیل شده است. بخش ورودی، کاغذ را به درون دستگاه کپی منتقل میکند. بخش داخلی کاغذ را به بخش فیوزینگ دستگاه هدایت مینماید و بخش خروجی وظیفه خارجکردن کاغذ از داخل دستگاه کپی را بر عهده دارد. در صورت خرابی هر کدام از این بخشها دستگاه دچار مشکل شده و قادر به انجام کپی نخواهد بود. در ادامه مقاله دستگاه کپی چیست و چگونه کار میکند؟ به معرفی کارتریج و درام میپردازیم.
کارتریج
کارتریج محفظهای حساس و آسیبپذیر است که در آن تونر ریخته میشود و در کپیهای لیزری، دستور پرینت روی کاغذ را انجام میدهد.
درام
یکی از قطعات مهم و اصلی در دستگاه کپی درام است. این قطعه وظیفه انتقال پودر تونر بر روی کاغذ را بر عهده دارد. با استفاده از درام تصویر کامل، با چرخش استوانه، بر روی کاغذ نقش میبندد.
پاسخ به دیدگاه