اولین دستگاه فکس یا نمابر در سال 1322، توسط الکساندرپین اسکاتلندی اختراع شد، در آن زمان به آن تلگراف می گفتند. به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی و ورود کامپیوتر به ادارات، نحوه ارسال فکس نیز عوض شد. در ادامه مقاله فکس چیست و چگونه کار می کند؟ روشهای انتقال اطلاعات از طریق فکس را بیان خواهیم کرد.
دستگاه فکس چیست؟
دستگاه فکس دستگاهی است که بهوسیله آن میتوان نامههای اداری را از طریق خطوط تلفن ارسال و یا دریافت نمود. روش کار به این صورت است که دستگاه فکس مبدأ با اسکن نوشتهها و تبدیل آنها به کدهای مناسب، محتوای نامه را به دستگاه فکس مقصد ارسال میکند. دستگاه فکس مقصد، کدهای ارسال شده را به متن تبدیل میکند و آنها را روی کاغذ چاپ مینماید.
امروزه دستگاههای فکس برای ارسال اطلاعاتی مانند پروندههای پزشکی، اسناد و قراردادهای اداری و… مورداستفاده قرار میگیرد. دو نوع روش برای انتقالنامهها و اسناد از طریق فکس وجود دارد. یکی بین دو دستگاه فکس و دیگری از یک کامپیوتر به دستگاه فکس.
دستگاه فکس چگونه کار میکند؟
برای ارسال سند از طریق فکس ابتدا دستگاه فکس مبدأ، متن یا سند را اسکن میکند این کار با استفاده از نور انجام میشود. سپس مقدار نور منعکس شده از طرف نوشتههای سند را اندازهگیری میکند و آنها را بهصورت نقاط روشن و تاریک، از طریق خط تلفن به دستگاه فکس مقصد ارسال میکند. دستگاه دریافتکننده با استفاده از سنسورهای حرارتی، علائم الکتریکی را دریافت کرده و به متن تبدیل میکند. البته قبل از ارسال سند هر دو دستگاه باید بایکدیگر ارتباط برقرار کنند و دستگاه مقصد فرایند ارسال مدارک را تأیید نماید.
انواع دستگاه فکس
درصورتیکه قصد خرید دستگاه فکس را دارید بهتر است بدانید که دستگاههای فکس در 3 نوع مختلف حرارتی، کاربنی و لیزری تولید شده و در بازار موجود هستند. تمامی دستگاههای فکس از سه بخش اسکنر، چاپگر و خط تلفن و یا مودم تشکیل شدهاند. هر کدام از این دستگاه ها ویژگیهای خاصی دارند. در ادامه مقاله فکس چیست و چگونه کار می کند؟ به بررسی انواع مختلف دستگاه فکس میپردازیم.
فکسهای حرارتی
فکس حرارتی یا Thermal، با سنسورهای حرارتی نامهها را بر روی کاغذهای مخصوصی چاپ میکند. در نتیجه در این نوع دستگاه فکس دیگر خبری از کارتریج نیست. در صورت استفاده از این نوع دستگاه نمیتوان اطلاعات را به کامپیوتر انتقال داد؛ زیرا ورودی این دستگاه فقط کاغذ میباشد.
یکی از معایب اصلی فکس حرارتی این است که کاغذهای مخصوصی بنام Thermal در خروجی آن استفاده می شود که متن بر روی آنها ماندگاری ندارد. برای رفع این مشکل باید از روی سندهای ارسال شده بر روی این فکس، کپی تهیه گردد. فکس حرارتی استهلاک کمتری پیدا میکند و دارای دوام بیشتری است.
فکسهای کاربنی
ساختار فکس کاربنی شباهت زیادی به فکس حرارتی دارد؛ زیرا در این دستگاه بهوسیله حرارت کربن را از سطح فیلم جدا کرده و روی کاغذ انتقال میدهند. در این نوع فکس نوشتهها بر روی کاغذ A4 چاپ میشوند. همچنین این نوع فکس دارای اسکنر است و از نوشته ها کپی میگیرد. لازم است بدانید که فکس کاربنی به هیچ وجه مناسب کسب و کارهایی که روزانه نیاز به ارسال فکس های زیادی دارند نیست. زیرا برای تهیه مواد مصرفی آنها (کاربن ) هزینه زیادی باید پرداخت نمایید. در هنگام خرید کاربن دستگاه فکس به نکات زیر توجه نمایید.
- در هنگام خرید به تاریخ مصرف کاربن توجه کنید.
- در هنگام خرید کاربن دقت کنید که رل کاربن به کاغذ نچسبیده باشد.
- کاربن فکس را بهدور از نور نگهداری کنید.
- از کاربن باکیفیت و مرغوب استفاده کنید تا دستگاه فکس طول عمر بالایی داشته باشد.
فکسهای لیزری
در ادامه مقاله فکس چیست و چگونه کار میکند؟ شما را با نوع پیشرفته دستگاه فکس آشنا خواهیم کرد. دستگاههای فکس لیزری در مقایسه با مدلهای حرارتی و کاربنی محبوبتر و بهروزتر هستند. فکس لیزری دقت و سرعت بالایی در ارسال و دریافت اسناد دارد. در این دستگاه در صورت نبود کاغذ اطلاعات در حافظه داخلی آن ذخیره میشود.
فکس لیزری در مدلهای دوکاره، سهکاره و 4 کاره تولید شدهاند. دستگاه فکس لیزری قابلیت اتصال به کامپیوتر و شبکه را از طریق کابل LAN و USB دارد و همزمان میتواند به چند کامپیوتر فکس ارسال نماید.
پاسخ به دیدگاه