شاید PC و Workstation از نظر ظاهری شبیه هم باشند؛ اما از نظر سختافزاری، طول عمر و… با یکدیگر متفاوت هستند. در واقع این دو دستگاه برای کاربران مختلفی طراحی شدهاند. در ادامه این مقاله از شرکت ویراپردازان پدیدار به بررسی تفاوت ورک استیشن و Pc میپردازیم.
تفاوت ورک استیشن و Pc
یکی از دغدغههای خریداران کامپیوتر، انتخاب بین ورکاستیشن و pc است. بهطورکلی در اسمبل کردن Workstation ها از سختافزارهای سطح بالاتری نسبت بهpcها استفاده میکنند. این دستگاهها از ردهبندیهای متفاوتی برخوردار هستند، ازاینرو در هنگام خرید این محصول ممکن است با اصطلاح “کلاس ورکاستیشن” برخورد کنید. CPU دستگاههای ورکاستیشن قدرت بالایی برای پردازش اطلاعات دارند بهطوریکه کاربران میتوانند چندین برنامه را بدون افت سرعت با هم اجرا نمایند. همچنین کارت گرافیکی بالا، مادربورد حرفهایتر و حتی هاردهایی با ظرفیتهای بیشتر بر روی این دستگاهها نصب میشوند. مثلاً در ورکاستیشنها معمولاً از کارت گرافیکی NVIDIA Quadro استفاده میشود. همچنین میتوانید NVIDIA Tesla GPU را نیز بر روی سیستم خود نصب کنید.
بررسی مزایای سختافزاری Workstation
باتوجه به اینکه ورکاستیشنها قیمت بالاتری نسبت به دسکتاپهای خانگی دادند. بنابراین بهتر است با سختافزار Workstation و برخی از ویژگیهای آن آشنا شوید تا در هنگام تهیه کامپیوتر باتوجه به نیازهای کاری خودتان قطعات مختلف را انتخاب کنید وخرید هوشمندانهای داشته باشید.
رم RAM
ورکاستیشنهای ردهپایین تقریباً دوبرابر Pcها، حافظه دارند. حافظه زیاد باعث افزایش سرعت کارایی و حتی امنیت سیستم میشود. معمولا بر روی این دستگاهها رمهای ECC یا Error Correction Code نصب میگردد. این نوع از حافظهها از Crash و Downtime جلوگیری میکند. این مسئله در پروژههای بزرگ و پیچیده به کاربران کمک میکند تا اختلالات و ایرادهای حافظه را قبل از اینکه بر روی سیستم تأثیری بگذارند تشخیص دهند. در نتیجه هزینه و زمان رفع اشکال آنها کمتر میشود.
پردازندههای چندهستهای
از دیگر تفاوت ورک استیشن و Pc می توان به امکان پشتیبانی Workstation از چند سیپییو اشاره نمود. سیپییوهایی که تعداد هسته بیشتری داشته باشند از قدرت پردازش بیشتری هم برخوردارند. و قادر هستند چندین اپلیکیشن را بدون کاهش کارایی آنها همزمان اجرا نمایند. بدین ترتیب، طراحان، پژوهشگران و دانشمندان با سرعت بیشتری به اطلاعات مورد نیازشان دسترسی پیدا میکنند.
تکنولوژی RAID
در ورکاستیشنها با استفاده از تکنولوژی RAID از چندین هارد درایو برای ذخیره و پردازش اطلاعات استفاده میشود. یعنی میتوانید بهجای یک درایو از چندین درایو برای پردازش دیتا استفاده کنید یا به اصطلاح درایوها را Mirror کنید. اما فایده این کار چیست؟ در این صورت امنیت اطلاعات سیستم افزایش پیدا میکند یعنی در صورتی که یک هارد درایو خراب و Fail شود، دیگر درایوها بدون Downtime و وقفه به کار خود ادامه میدهند.
هارد درایوها
در Workstationها از هارد درایوهایی با ظرفیت بالا استفاده میشود. این HARDها از چند ترابایت برای ذخیرهسازی داخلی پشتیبانی میکنند؛ بنابراین میتوان تمامی Jobها را با هر اندازه، روی سیستم ذخیره نمود. همچنین ورکاستیشنها از فناوری SSDنیز پشتیبانی میکنند. اما تفاوت درایوهای SSD با هارد درایوهای معمولی چیست؟ این درایوها سرعت و قابلیت اطمینان بیشتری دارند، مصرف برق کمتری دارند و به دلیل نداشتن قطعات متحرک، ایراد فیزیکی هم پیدا نمیکنند. اما از طرفی دیگر قیمت بالاتری دارند و معمولاً از ظرفیت ذخیرهسازی کمتری برخوردار هستند.
کارت گرافیک بهینه شده
در ورکاستیشن از انواع کارت گرافیک و GPUهای حرفهای و نیمهحرفهای استفاده میشود. همچنین پشتیبانی از چند کارت گرافیکی از ویژگیهای مهم این دستگاه است. استفاده از GPUهای پیشرفته و سطح بالا مانند NVIDAI Quadro به معنای این است که دیگر نیازی به انجام پردازش خروجی نیست. در نتیجه بار پردازشی روی CPU کم شده و سرعت و کارایی، افزایش خواهد یافت. حال با اطلاعاتی که درباره تفاوت ورک استیشن و Pc کسب نمودید، فکر میکنید کدام دستگاه نیاز شما را بهتر برطرف مینماید؟

سختافزار Workstation
ورکاستیشن بخریم یا کامپیوتر دسکتاپ؟
برای داشتن بهترین انتخاب اول بایستی نوع کاربری و اپلیکیشنهایی را که قرار است روی سیستم نصب نمایید را مشخص کنید. زیرا هزینهکردن روی سیستمی باقدرت بالاتر از نیازتان، هدردادن سرمایه است و از طرف دیگر اگر سیستمی باقدرت کافی انتخاب نکنید بهرهوری، خلاقیت و کاربری خودتان را محدود میکنید.
مثلاً اگر از انواع مختلف پروژههایی مانند ادیت ویدئو، رندر کردن سهبعدی، یادگیری ماشین و CAD استفاده میکنید، Workstation گزینه مناسبی برای شماست. زیرا ورکاستیشنها قدرت، دقت و اطمینان بیشتری برای شما فراهم میکنند. همچنین نتایج بهتری برایتان به ارمغان میآورند. اما اگر کار ویدئو و CAD که انجام میدهید بهصورت دائمی نمیباشد و یا به شکل حرفهای بازی نمیکنید یک کامپیوتر خانگی رده بالا میتواند به راحتی نیاز شما را رفع نماید.
سخن آخر
کامپیوترهای ورکاستیشن با داشتن سختافزارهای مقاوم و مطمئنتر از دسکتاپها و لپتاپها، امنیت و طول عمر بالا، عملکرد بهتری را برای کاربران به ارمغان میآورند. همچنین میتوانید بر اساس نیازها و ضرورتهایتان، کانفیگ مناسب را انتخاب کنید و بهمرورزمان و در صورت پیشرفت درکارهایتان، Workstationتان را ارتقا دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با متخصصان و مهندسان شرکت اکسین تماس بگیرید.
پاسخ به دیدگاه