شاید شما هم در هنگام استفاده از کامپیوتر با کمبود حافظه مواجه شده باشید. حافظه یا RAM کامپیوتر در واقع فضایی است که کامپیوتر از آن برای انجامدادن کارها استفاده میکند. درصورتیکه به هر دلیلی کامپیوتر و یا لپتاپ خاموش شوند تمام اطلاعات موجود در RAM پاک میشوند. اما فضای ذخیرهسازی یا هارددیسک، غیرفرار است. این فضا مکانی است که دادهها میتوانند در آن باقی بمانند. در این مطلب از شرکت اکسین میخواهیم شما را با تفاوت حافظه و فضای ذخیرهسازی درکامپیوتر آشنا کنیم.
حافظه یا Memory چیست؟
حافظه جزئی از کامپیوتر است که دادهها را فقط در حین روشن بودن سیستم در خود ذخیره میکند. RAM کمک میکند تا دسترسی به دادههای ذخیره شده بر روی رایانه سریعتر اتفاق بیفتد. هر چه حافظه بیشتر باشد کامپیوتر میتواند فایلهای زیادی را به طور همزمان ذخیره نماید و در هنگام استفاده بهراحتی به آنها دسترسی پیدا کند. در حال حاضر کامپیوترها مجهز به رم 16، 8، 4 گیگابایت هستند، این قطعه از قبل بر روی مادربورد کامپیوتر نصب میشود.
اگر بخواهید به طور همزمان چند برنامه را بر روی رایانه خود اجرا کنید مسلماً نیاز به رم بالایی خواهید داشت. مثلاً اجرای برنامههای گرافیکی و بازیهای کامپیوتری نیاز به رم بالایی دارند. اگر حافظه سیستم کم باشد برخی از برنامهها بهخوبی اجرا نمیشوند و یا اصلاً اجرا نمیگردند.
storage یا فضای ذخیرهسازی چیست؟
فضای ذخیرهسازی یا هارددیسک مکانی دائمی برای نگهداری دادهها در کامپیوتر است. از این فضا برای ذخیرهسازی اسناد، عکسها، موسیقی، فیلم و… استفاده میشود. مثلاً وقتی برنامهای بر روی سیستم خود نصب میکنید، کامپیوتر فایلهای برنامه را روی دیسک قرار میدهد. فضای ذخیرهسازی در اکثر رایانهها بهصورت SSD و یا HDD هستند. فناوری هر کدام از این هارددیسکها متفاوت است. در مقاله بعدی در مورد تفاوتهای این دوحافظه صحبت خواهیم کرد.
تفاوت حافظه و فضای ذخیرهسازی
اغلب کاربران کامپیوتر، فضای ذخیرهسازی و حافظه را با هم یکی میدانند. اما باید بگوییم که این باور کاملاً غلط است در ادامه به بررسی تفاوت حافظه و فضای ذخیرهسازی کامپیوتر میپردازیم.
- حافظه دادهها را بهصورت موقت در خود ذخیره میکند، درحالیکه فضای ذخیرهسازی جایی است که اطلاعات را به طور دائم در خود نگهداری مینماید.
- برای آزادکردن حافظه کافی است برنامههایی که به آنها نیاز ندارید را ببندید. درحالیکه برای آزادسازی هارددیسک باید برنامهها را از روی آن پاک کنید.
- اگر حافظه رایانه کم باشد، برنامهها بهکندی اجرا میشوند. و اگر هارددیسک کامپیورت فضای کمی داشته باشد برنامهها نصب نمیشوند.
- حافظه سیستم بخشی از سختافزار رایانه است که بر روی مادربرد سیستم نصب میشود و در برخی از کامپیوترها قابلیت ارتقا ندارد. درحالیکه فضای ذخیرهسازی قطعهای جداگانه میباشد که بهوسیله پورت به مادربورد متصل میگردد. هارددیسک رایانه را بهراحتی میتوان ارتقا داد.
چقدر حافظه و فضای ذخیرهسازی نیاز دارید؟
حافظه و فضای ذخیرهسازی هر دو از اجزای مهم کامپیوتر هستند. رایانه به کمک هر دوی آنها نیاز دارد تا بتواند بهدرستی کار کند. اما مقدار مورد نیاز شما به حافظه و هارددیسک بستگی به کاری دارد که دستگاهتان باید انجام دهد.
- کاربر معمولی: اگر صرفاً میخواهید فقط از برنامههای کاربردی مانند ورد، اکسل و… استفاده کنید. حداقل 4 گیگابایت رم و 256 گیگابایت فضای ذخیره سازی نیاز دارید.
- کاربر حرفهای: اگر قصد دارید که با برنامههای حرفهای مانند فتوشاپ، انیمیشن و… کار کنید. باید حداقل 8 گیگابایت رم و 500 گیگابایت تا یک ترابایت حافظه داشته باشید. با این میزان حافظه و هارد می توانید به راحتی فیلم ببنید و برخی از بازیهای جدید را با نرخ فریم بالا بازی کنید.
- کاربر قدرتمند: اگر گیمر هستید یا کار طراحی گرافیکی یا مدلسازی سهبعدی انجام میدهید. کامپیوتر شما حداقل باید 16 گیگابایت رم و یک الی دو ترابایت فضای ذخیرهسازی داشته باشد. در این صورت میتوانید برنامهها و بازیها را با بالاترین تنظیمات اجرا کنید.
خلاصه
در این مطلب سعی کردیم تفاوت حافظه و فضای ذخیرهسازی کامپیوتر را بررسی کنیم. کامپیوتر از حافظه RAM برای اجرای برنامهها استفاده میکند و از فضای ذخیرهسازی برای نگهداری دائمی اطلاعات بهره میبرد. برای عملکرد بهینه، کامپیوتر هم نیاز به فضای ذخیرهسازی و هم احتیاج به RAM کافی دارد. اما نحوه استفاده شما از کامپیوتر میزان آنها را تعیین میکنند. درصورتیکه میخواهید کامپیوتر دسکتاپ و یا لپتاپ خریداری کنید، میتوانید از متخصصان شرکت اکسین درباره مشخصات فنی دستگاه مورد نیازتان مشاوره دریافت نمایید.
پاسخ به دیدگاه