کارت گرافیکی یا کارت نمایشگر، یک کارت توسعه است که بر روی برد اصلی کامپیوتر نصب میگردد. Graphics Card اطلاعات و کدها را از سیستم مرکزی دریافت میکند و به مانیتور میفرستد. این کار با تبدیل کدها به سیگنال انجام میگیرد. کارتهای گرافیکی برندهای متفاوتی دارند و توسط شرکتهای معتبری همچون ایسوس، اماسای و گیگابایت تولید میشوند. در ادامه مقاله از سایت اکسین به بررسی برندهای شاخص کارت گرافیکی میپردازیم.
شناخت انواع کارت گرافیکی
کارت گرافیکی یکی از قطعات مهم کامپیوتر میباشد که نقش مهمی در سیستم نمایشی دارد. این قطعه وظیفه تحلیل کدهای تصویری را در سیستم رایانه برعهده دارد. بدون کارت گرافیکی مناسب نمیتوان با دستگاه کامپیوتری کار کرد. زیرا برای کارکردن با رایانه نیاز به تصویر دارید.
بهطورکلی دو نوع کارت گرافیکی یکپارچه و گسسته برای سیستمهای کامپیوتری وجود دارد. کارت گرافیکی یکپارچه عمدتاً در کامپیوترهای شخصی و لپ تابهای استاندار نصب میگردد. این نوع کارت گرافیک بهصورت Onboard بر روی مادربورد سیستم نصب میگردد.
اما کارتهای گرافیکی گسسته، بهصورت اسلاتهای اضافی بر روی مادربورد نصب میشوند. این نوع کارت گرافیکی قابلیت ارتقا دارد. با نصب کارتهای گرافیکی Dedicated، میتوانید در هنگام انجام کارهای پیچیده مانند بازی و یا کارهای گرافیکی سنگین تصویر باکیفیتتری داشته باشید. درصورتیکه بر روی سیستم کامپیوتری کارت گرافیکی اختصاصی نصب نمایید باید از یک VRAM یا حافظه دسترسی تصادفی، سیستم خنککننده مخصوص و تنظیمکننده برق اختصاصی نیز استفاده نمایید.
برندهای شاخص کارت گرافیکی
تا این جای مقاله با انواع کارتهای گرافیکی آشنا شدید، بنابراین بهتر است با برندهای مختلف کارت گرافیکی موجود در بازار و ویژگیهای آن نیز آشنا شوید.
کارت گرافیکی ایسوس
شرکت معروف ایسوس تولیدکننده انواع قطعات کامپیوتری باکیفیت میباشد. زیرا تخصص این شرکت در زمینه ساخت سختافزارها و ابزارهای مختلف دیجیتالی است. در این میان کارت گرافیکی ایسوس، بهترین و مرغوبترین نوع GPU موجود در بازار میباشد.
ایسوس پرچمدار همیشگی در تولید کارت گرافیکیهای بیعیب و نقص میباشد. این کارت گرافیکیها با انواع مختلف مانیتورها سازگار هستند. این شرکت در تهیه محصولات خود از هیچ تکنولوژی و متالوژی کم نگذاشته است. سه نوع از پرفروشترین کارتهای گرافیکی شرکت ایسوس عبارتاند از:
- کارت گرافیک ایسوس GT1030-SL-2G-BRK GraphicsCard
- کارت گرافیک ایسوس GT710-SL-2GD5 Graphics Card
- کارت گرافیک ایسوس PH-GT1030-O2G Graphics Card
کارت گرافیکی MSI
در ادامه مقاله برندهای شاخص کارت گرافیکی، به معرفی کارت گرافیکی MSI میپردازیم. مانیتورها و کیسهای شرکت اماسای از معروفیت بالایی برخوردار هستند. اما به غیر از اینها، این شرکت توانسته با تولید کارت گرافیکی RADEON RX 580 ARMOR 8G OC Graphics Card در زمره بهترین تولیدکنندگان GPU قرار بگیرد. البته با وجود کیفیت بالا، این محصول نتوانسته جایگاه اول را در بازار رقابتی کسب نماید؛ زیرا قیمت این محصول بسیار بالا اعلام شده است. مزایای این کارت گرافیکی قدرتمند عبارتاند از:
- 8 گیگابایت حافظهGDDR5
- پشتیبانی از قابلیت CrossFire
- برخورداری از رابط برنامهنویسی DirectX 12.0
- پشتیبانی از رابط OpenGL 4.5
- پشتیبانی از نسل سوم رابط PCI Express با دو برابر سرعت بیشتر نسبت به نسل قبل
کارت گرافیکی گیگابایت
تخصص اصلی شرکت گیگابایت تولید انواع سختافزارهای کامپیوتری میباشد. GPU این شرکت رقیب سرسخت کارت گرافیکی ایسوس است. کارت گرافیکی مدل GV-N710D5-2GL Graphics Card با بهترین قیمت به بازار عرضه شده است. این محصول دارای ویژگیهای زیر است:
- دارای پردازنده NVIDIA GeForce GT 710
- برخورداری از فناوری Geforce 3D Vision
- دارای فناوری NVIDIA PhysX
- مجهز به خروجیهای دوگانه DVI-I و HDMI
- برخورداری از ابزار موتور AORUS
تفاوتهای اصلی انواع کارتهای گرافیکی
همان طور که قبلاً ذکر کردیم کارتهای گرافیک توسط شرکتهای مختلفی تولید میشوند و دارای قابلیتهای متفاوتی هستند. اما مهمترین تفاوت این کارتها در چیست؟ در ادامه مقاله برندهای شاخص کارتهای گرافیکی به این موضوع میپردازیم:
- مقدار حافظه گرافیکی که دارند.
- حداکثر سرعتی که پشتیبانی میکنند.
- ابعاد کارت گرافیکی از نظر طول، ارتفاع و ضخامت
- تفاوت در تعداد و نوع درگاه و پورتها
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با برندهای شاخص کارت گرافیکی آشنا کنیم. باتوجهبه اینکه قیمت کارتهای گرافیکی بسیار گران است؛ بنابراین بهتر است در ابتدا نحوه کارکرد و فعالیت خودتان را مشخص نمایید تا مجبور به پرداخت هزینه اضافی نشوید. البته یادتان نرود که کیفیت در دنیای وسایل دیجیتالی حرف اول را میزند و هرگز کیفیت را فدای قیمت نکنید.
پاسخ به دیدگاه