پرینترهای جوهرافشان دارای کیفیت چاپ بسیار مطلوبی هستند؛ اما ایراد آنها در قیمت بالای کارتریجهایشان است. برای رفع این مشکل شرکتهای بزرگی چون اپسون، برادر، کانن و اچ پی اقدام به تولید پرینترهای مخزندار جوهرافشان باقابلیت شارژ نمودهاند. در این مقاله از شرکت ویرا پردازان پدیدار قصد داریم ضمن معرفی پرینترهای جوهرافشان مخزندار، مزایا و معایب آنها را بررسی نماییم.
بررسی پرینترهای جوهرافشان مخزندار
این نوع پرینتر از خانواده جوهرافشان هستند که مخزنشان بزرگتر از نوع معمولی است و تکنولوژی ساخت آنها ترکیبی از فناوری تونر و کارتریج است. رنگهای مخزن آنها قابلیت شارژشدن دارند؛ ولی قیمتشان نسبت به نوع معمولی کمی گرانتر است. اما به توجه بهاندازه مخزن و شارژ مجدد، خرید آنها مقرونبهصرفه میباشد.
اولین بار این چاپگرها در سال 2005 توسط شرکت اپسون با نام EcoTank تولید و روانه بازار شد. دو سال بعد شرکت معروف کانن پرینتر مخزن دار Megatank را معرفی نمود. بین سالهای 2007 تا 2009 دو شرکت مطرح جهان یعنی برادر و اچ پی نیز به ترتیب پرینترهای Inkvestment و SmartTank را به جهان معرفی کردند.
تفاوتهای پرینترهای جوهرافشان معمولی با مخزندار چیست؟
پرینترهای جوهرافشان معمولی و مخزندار هر دو با جوهر کار میکنند و از لحاظ ساختاری مشابه یکدیگر هستند تنها تفاوت آنها در مخزنشان است. چاپگرهای مخزندار، جوهر را از لولهای مخصوص به کارتریج میرسانند و حجم مخزن آنها بزرگتر میباشد. درحالیکه پرینترهای معمولی جوهر را از کارتریج میگیرند.
استفاده از پرینترهای مخزندار برای افرادی که به طور مداوم نیاز به حجم بالایی از چاپ دارند بسیار مقرونبهصرفه میباشد. البته این نوع چاپگرها بیشتر برای مصارف تجاری و اداری مناسب هستند و برای مصارف خانگی گزینه خوبی نیستند. زیرا در صورت استفاده کم، جوهر در مخزن آنها خشک شده و ممکن است هد دستگاه صدمه ببیند.
مزایای پرینترهای مخزندار جوهرافشان
چاپگرهای مخزندار جوهرافشان از یک مخزن نسبتاً بزرگ برخوردار هستند که نسبت به کارتریجهای معمولی حجم زیادی از جوهر را میتوان در آن ذخیره نمود. هزینه اولیه برای خرید این نوع از پرینترها کمی بیشتر از نوع معمولی است؛ اما هزینه کم چاپ در هر صفحه، به طرز چشمگیری مقرونبهصرفه میباشد. در ادامه معرفی پرینترهای جوهرافشان مخزندار به بررسی مزایای این چاپگرها میپردازیم:
- چاپ مقرونبهصرفه: با یک بطری جوهر میتوانید این پرینترها را شارژ نمایید و صدها صفحه را چاپ کنید. این امر هزینه هر صفحه را به طرز قابلتوجهی کاهش میدهد. چاپگرهای مخزندار جوهرافشان برای کاربرانی که نیاز به چاپ رنگی در حجم بالایی دارند بسیار مقرونبهصرفه هستند.
- نمایش میزان جوهر: مخزن این پرینترها شفاف طراحی شده است تا کاربر بتوان میزان جوهر را مشاهده نماید و در هنگام شارژ نیز دچار مشکل نگردد.
- چاپ پایدار: این نوع پرینترها با طبیعت سازگاری دارند. زیرا شارژ شدن مخزن آنها از مصرف قطعات پلاستیکی جلوگیری میکند.
معایب پرینترهای مخزندار جوهرافشان
در کنار تمام مزایا و محاسن این محصول دارای معایبی نیز است در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد:
- هزینه اولیه بالا: هزینه خرید این پرینترها نسبت به چاپگرهای جوهرافشان معمولی بالاتر است. اما این هزینه در هنگام خرید مواد مصرفی جبران میگردد. بااینحال برای کاربرانی که نیاز به چاپ کم و یا متوسط دارند توصیه میکنیم از پرینترهای کارتریج دار استفاده کنند.
- بههمریختگی زیاد: کاربر برای ریختن جوهر در مخزن پرینتر باید مهارت کافی داشته باشد. زیرا در صورت بیدقتی ممکن است محیط آلوده شود و تمیزکردن جوهر ریخته شده در داخل چاپگر کار آسانی نیست.
- گرفتگی هد پلاتر: در هنگام پر کردن مخزن باید دقت کنید که هوا وارد مخزن نشود این امر باعث گرفتگی هد پلاتر میشود و کیفیت چاپ را کاهش میدهد.
- نگهداری در شرایط مناسب: جوهر مخزن در دمای کمتر از 14 درجه سانتی گراد یخ میزند. بنابراین این چاپگرها باید در محیط مناسبی نگهداری شوند. در غیر این صورت پرینتر قادر به چاپ نخواهد بود.
- خشکشدن جوهر: پرینترهای جوهرافشان مخزندار برای کاربرانی که حجم بالایی از چاپ دارند و به طور مداوم از پرینتر استفاده میکنند گزینه مناسبی هستند. زیرا در صورت عدم استفاده، کیفیت رنگ جوهر تغییر میکند و یا در طولانیمدت خشک میشود. در این صورت جوهر در مخزن، کارتریج و لولهها رسوب میکند و باعث آسیب به قطعات مختلف دستگاه منجمله هد میگردد.
پاسخ به دیدگاه