استفاده از دستگاههای ویدئو پروژکتور، در سالنهای سمینار، سینماها و کلاسهای درس و حتی در منازل نیز متداول شده است. همین موضوع باعث شده تا این محصول با فناوریهای متفاوتی تولید و در بازار عرضه شود. در این مقاله از سایت اکسین تصمیم گرفتیم شما را با انواع ویدئو پروژکتور و کاربرد آنها آشنا کنیم. اگر شما هم قصد خرید این محصول را دارید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
معرفی ویدئو پروژکتور
ویدئو پروژکتور قابلیت این را دارد که یک تصویر کوچک را در ابعاد بزرگ بر روی پرده به نمایش درآورد. پرده نمایش، یک صفحه خالی و سفید است. بهجای پرده میتوان از یک دیوار سفید و صاف نیز برای نمایش فیلم و یا تصویر استفاده کرد. تکنولوژی بکار رفته برای ساخت این دستگاه زیاد پیچیده نیست. ویدئو پروژکتور از بخشهای لنز، لامپ، کانکتور HDMI، USB و…، پاور یا منبع تغذیه، بلندگو (برای پخش صدا)، پنل کنترل، کنترل و کانکتور LAN تشکیل شده است.
انواع ویدئو پروژکتور و کاربردهای آنها
انواع مختلف ویدئو پروژکتورها بر اساس تکنولوژی ساخت، در مکانهای متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند؛ بنابراین در هنگام خرید باید بر اساس نیاز و مکان موردنظر اقدام به تهیه این محصول کنید. بهطورکلی ویدئو پروژکتورها به 4 دسته زیر تقسیم میشوند:
- ویدئو پروژکتورهای DLP
- ویدئو پروژکتورهای LCD
- ویدئو پروژکتورهای LCoS
- ویدئو پروژکتورهای LED
ویدئو پروژکتورهای DLP
DLP مخفف Digital Light Processing Projector است. در تکنولوژی ساخت این مدل از پروژکتور، آینههای کوچکی نور را به سمت صفحهنمایش (پرده) منعکس میکنند. هر یک از این آینههای میکروسکوپی، را میتوان بهصورت مستقل تنظیم نمود. همچنین برای تولید رنگهای مختلف، یک چرخه رنگی فیزیکی در آن تعبیه شده است. این محصول در دو مدل یک تراشهای و سه تراشهای تولید شده است. پروژکتور DLP برای محیطهایی با نور بالا مانند سالن کنفرانس هتلها و مراکز تجاری، کلاسهای درس، نمایش فیلم و بازیهای کامپیوتری در منازل بسیار مناسب است. مزایا و معایب استفاده از این نوع ویدئو پروژکتور عبارت است از:
- ایجاد تصاویر رنگی با کنتراست بالا و شفاف
- حداقل ازدستدادن نور و حداکثر خروجی نور
- نمایش رنگهای تیره بهصورت عمیقتر
- روشنایی کمتر نسبت به سایر پروژکتورها، ایجاد چشمکهای کوتاه در سراسر صحنه، اثر رنگینکمان و تعداد محدود پیکسلها از معایب این محصول است.
ویدئو پروژکتورهای LCD
یکی از انواع ویدئو پروژکتور، که در ساخت آن از فناوری صفحهنمایش کریستال مایع استفاده شده است، پروژکتور السیدی میباشد.LCD مخفف Liquid Crystal Display است. فناوری بکار رفته در این محصول در ساخت مانیتورها و تلویزیونها نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول دارای سه پنل LCD است که با استفاده از سهرنگ اصلی قرمز، آبی و سبز تصاویر را تولید و روی پرده، نمایش میدهد. به دلیل اینکه هر سهرنگ بهصورت همزمان تولید میشوند، تصاویر نمایشدادهشده بر روی پرده کاملاً رنگی هستند. از این محصول در سمینارها، مدارس و کلاسهای آموزشی، نمایشگاههای تجاری و منازل استفاده میشود. مزایا و معایب ویدئو پروژکتور LCD عبارتاند از:
- ایجاد تصاویر روشنتر در مقایسه با سایر مدلها
- تولید نور باکیفیتتر در مقایسه با سایر مدلهای پروژکتور
- تولید تصاویر واضح و متمرکز
- ایجاد تصاویری با پیکسلهای پر شده
- تولید پیکسلهای مرده با افزایش عمر مصرف، وزن زیاد و جابهجایی دشوار از معایب این مدل پروژکتور میباشد.
ویدئو پروژکتورهای LED
در این نوع پروژکتور برای تولید نور از لامپهای LED استفاده میشود. این لامپها از تکنولوژی الکترو لومینسانس بهره میگیرند. فرایند تولید نور در این محصول نسبت به مدلهای DLP و LCD گرمای کمتری تولید میکند. همچنین لامپهای LED ، از طول عمر زیادی برخوردار هستند. از این ویدئو پروژکتور در اتاقهای خوابگاه، اتاقهای کنفرانس و کلاسهای درس استفاده میشود. مزایا و معایب پروژکتورهای الایدی عبارتاند از:
- تولید نورهای رنگی بدون استفاده از فیلترهای رنگی
- توانایی بالا در تولید طیف گستردهای از رنگها
- طول عمر بالای لامپ
- هزینه تعمیر و نگهداری پایین
- وزن کم و جابهجایی آسان
- راهاندازی بسیار سریع
- قیمت نسبتاً بالا و آلودگی نور آبی از معایب این محصول میباشد.
ویدئو پروژکتور LCoS
در ادامه مقاله انواع ویدئو پروژکتور، به بررسی مدل السیاواس میپردازیم. LCoS مخفف کلمات Liquid Crystal on Silicon است. این محصول ترکیبی از دو مدل LCD و DLP است؛ زیرا برای تولید تصویر به طور همزمان از آینهها و پنلهای LCD استفاده میکند. این ویدئو پروژکتور از سه تراشه تشکیل شده است که این تراشهها برای تعدیل نور در کانالهای قرمز، آبی و سبز بکار برده میشوند. مزایا و معایب این محصول عبارتاند از:
- ایجاد تصویر طبیعی و شبیه به واقعیت
- وضوحبالای تصویر باعث میشود تا چشم خسته نشود.
- واکنش منفی به نور محیط، کنتراست پایین، عمر محدود لامپها و گرانبودن قطعات از جمله معایب این پروژکتور میباشد.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم شما را با انواع ویدئو پروژکتورهای موجود در بازار آشنا کنیم تا با آگاهی از معایب و مزایای آنها بتوانید دستگاه موردنیاز خودتان را انتخاب کنید. برای اطلاعات بیشتر میتوانید با متخصصین اکسین تماس بگیرید.
پاسخ به دیدگاه