امروزه پرینتر یکی از ملزومات اصلی شرکتها و ادارات میباشد. حتی برخی از افراد برای پرینتهای روزانه خود در منزل نیز احتیاج به چاپگر دارند. بنابراین آگاهی از این که چه نوع پرینتری میتواند نیاز کاری ما را برطرف کند، میتواند در خرید چاپگر مناسب به ما کمک نماید. در ادامه مقاله، آشنایی با پرینتر و انواع مختلف آن سعی خواهیم کرد انواع چاپگرها و قابلیتهای آنها را بررسی کنیم.
پرینتر چیست؟
پرینتر یا چاپگر یکی از تجهیزات جانبی کامپیوتر است که بهوسیله آن میتوان اسناد و مدارک را بر روی کاغذ چاپ نمود. انواع مختلف پرینترها دارای قابلیتهای متفاوتی هستند، برخی از آنها برای چاپ تصویر و برخی دیگر برای چاپ متنها مناسبترند. برخی از آنها قادر هستند که فایلها را بهصورت رنگی چاپ کنند و برخی دیگر سیاهوسفید.
چاپگرها باتوجه به عملکرد، قابلیتهای و شرکت سازنده خودطبقهبندی میشوند. مثلاً پرینترهای لیزری کمپانی HP، جزو پرفروشترین چاپگرهای میباشند؛ زیرا کیفیت و سرعت بالایی در چاپ اسناد دارند. در ادامه شما را با انواع پرینترهای عرضه شده به بازار آشنا خواهیم کرد.
انواع پرینترها کداماند؟
بهطورکلی انواع پرینترها را باتوجهبه مکانیزم چاپ و رنگ چاپ آنها تقسیمبندی میکنند. تونر و کارتریج بخش مهمی از پرینترها هستند که نقش مهمی در عملکرد و دستهبندی چاپگرها ایفا میکنند.
انواع پرینترها از لحاظ رنگ
پرینترها از لحاظ رنگ به دودسته رنگی و سیاهوسفید تقسیم میشوند. تونر یا ماده رنگی مورداستفاده در نوع سیاهوسفید آنها، فقط شامل رنگ مشکی است. از این نوع پرینتر در چاپ اسناد و مدارک، مقالات و… استفاده میکنند. اما نوع رنگی چاپگرها هم قابلیت چاپ سیاهوسفید متون را دارند و هم میتوانند عکسها و اسناد را بهصورت رنگی چاپ نمایند. کاربرد این نوع چاپگر برای چاپ نمودارها، انواع تصاویر و عکسها است.
انواع چاپگرهای پرکاربرد از لحاظ مکانیزم چاپ
انواع چاپگرها از لحاظ مکانیزم چاپ شامل پرینترهای لیزری، پرینتر جوهر جامد، پرینتر LED،پرینتر جوهرافشان، پرینتر چندمنظوره، پرینتر ماتریس نقطهای، پرینتر سهبعدی، پرینترها A3 می باشند. در ادامه مقاله آشنایی با پرینتر و انواع مختلف آن به بررسی برخی از آنها می پردازیم.
پرینترهای لیزری
این پرینترها برای اولینبار در سال 1960 توسط شرکت XEROX تولید شدند و بهخاطر کیفیت بالا و هزینه نگهداری پایین، مورد استقبال کاربران قرار گرفتند. پرینترهای لیزری که با فناوری لیزر کار میکند نسبت به پرینترهای جوهرافشان قیمت بالاتری دارند. همچنین سرعت بالا در چاپ، ظرفیت بالای کاغذ و کیفیت بالای تصویر از جمله ویژگیهای این نوع پرینترها میباشند.
پرینترهای جوهر جامد
این نوع پرینترها با جوهر جامد کار میکنند و در کارتریج آنها بهجای تونر و پودر، تکههای مومی که مانند جوهر جامد میباشد ریخته میشود. معمولاً از این نوع پرینترها ادارات و شرکتهایی که نیاز به چاپ طرحهای گرافیکی دارند استفاده میکنند. زیرا از نظر هزینه پرینترهای جوهر جامد مقرونبهصرفه هستند. از مزیتهای این پرینترها میتوان به کیفیت چاپ بالا، درخشش بالای رنگها و سطح براق کار روی برگههای چاپی اشاره نمود. همچنین کارتریج آنها بهآسانی قابلیت بازیافتشدن دارند.
پرینترهای جوهرافشان
پرینترهای جوهرافشان شرکت اپسون، قابلیت اطمینان و طول عمر بالایی دارند و در دو نوع حرفهای و خانگی تولید و در بازار عرضه شدهاند. از مزایای این پرینترها میتوان بهدقت بالای آنها در چاپ متن و عکس بهصورت واقعی اشاره نمود. شاید تنها عیب چاپگرهای جوهرافشان هزینه نگهداری بیشتر آنها و سرعت پایین چاپشان باشد. از جمله کاربرد این پرینترها چاپ اسناد در مدارس، چاپ تصاویر و چاپ رسیدهای سفارش و… میباشد.
پرینتر چندمنظوره
این نوع پرینترها، چندمنظوره میباشند و کارهای متعددی مانند فکس، اسکن و کپی را همزمان انجام میدهند. پرینترهای چندمنظوره بیشتر در دفاتر و ادارات مورداستفاده قرار میگیرد.
آشنایی با دیگر پرینترها
در ادامه مقاله آشنایی با پرینتر و انواع مختلف آن به معرفی برخی از چاپگرهایی که معروفیت کمتری دارند میپردازیم.
انواع پرینتر LED
این نوع پرینترها شباهت زیادی به چاپگرهای لیزری دارند؛ اما در ساختار آنها بهجای لیزر از دیود ساطعکننده نور برای ایجاد تصاویر بر روی درام چاپ استفاده میکنند. از مزایای مهم این نوع چاپگر میتوان بدون صدا بودن آنها و سرعت بالای چاپ در آنها اشاره نمود. همچنین مصرف انرژی کمتری و نسبت به پرینترهای لیزری دارند.
پرینترهای ماتریس نقطهای
این چاپگرهای قدیمی، بهصورت ضربهای و توسط پینهای آغشته شده به جوهر، کار چاپ را انجام میدهند. از چاپگرهای ماتریس نقطه ای بیشتر در منسوجات با دوخت، بافندگی و… استفاده میشود.
پرینترهای سهبعدی
این چاپگرها نسل جدید پرینترهایی هستند که میتوانند با استفاده از رزین اشیا و اقلام سهبعدی تولید کنند. فناوری پرینترهای سهبعدی هنوز درحالتوسعه است. اما در حال حاضر این پرینترها در مواردی مانند چاپ ابزار یا قطعات موردنیاز برای تولید وسایل خاص، چاپ اسباببازی مخصوص کودکان و چاپ قطعات جایگزین بکار برده میشود.
پاسخ به دیدگاه